GINOP Plusz 3.2.1-21 képzési pályázat: 2024. június 30-ig élhetnek a hazai cégek az év képzési lehetőségével

Szerző: AGORA Intézet 2024.05.27.
ginop

Egy hónapjuk maradt azoknak a hazai vállalkozásoknak, amelyek pénzügyi nyereség mellett, vagy a piaci árhoz képest jóval kedvezőbb díjért fejlesztenék munkatársaik képességét.

A GINOP Plusz 3.2.1-21 képzési pályázatra június 30-ig lehet beadni a jelentkezéseket. A cég jövőbeli fejlődését szolgáló, eredményes tréningek megvalósítása érdekében a társaságoknak érdemes erős szakmai háttérrel rendelkező, magas pályázati sikerrátával dolgozó, minősített szolgáltatót választaniuk. 

A GINOP Plusz 3.2.1-21 képzési pályázat részletei

Vállalatmérettől függően pénzügyi nyereséggel, vagy minimális önerővel, illetve jóval a piaci ár alatt fejleszthetik munkatársaik képességeit a hazai cégek a március 5-én indult GINOP Plusz 3.2.1-21 pályázatnak köszönhetően. Az összesen 15 milliárd forint keretösszegű kiírás alapján a kis- és középvállalatok összesen 75 millió forintnyi támogatásra pályázhatnak a képzések megvalósítására, bértámogatásra, míg a nagyvállalatok esetében 150 millió forint a felső határ. A pályázat egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a cégek jövőjét meghatározó, a fejlődésüket maximálisan támogató képzéseket valósítsanak meg. Azonban már csak egy hónapig lehet jelentkezni, így érdemes mielőbb lépniük a hazai társaságoknak. 

A díjmentes jogosultságvizsgálatot, valamint a pontos részleteket a pályázati jelentkezésről és a képzésekről mindenki számára érthető magyarázattal ide kattintva érheti el »

GINOP Plusz 3.2.1-21 képzési pályázat

A támogatás képzési költségre, bértámogatásra, a mikro- és kisvállalkozásoknál szakmai megvalósítói költségekre (ez az opció közép- és nagyvállalatoknál nem elérhető) egyaránt igényelhető. A hazai cégek a kompetenciáik fejlesztésére, idegen nyelvi és IKT képzésekre, illetve szakmai ismeretekre irányuló képzésekre igényelhetnek az új kiírás keretében pályázati forrást. A támogatás mértéke pedig a legkisebb társaságok esetében 70 %, a közepes cégeknél 60 %, míg a nagyvállalatoknál 50 %. 

A vissza nem térítendő támogatásról érthetően

„Egy nagyvállalat, amely a teljes, 150 millió forintos támogatást igényli, a képzések 50 százalékos támogatása mellett több tízmillió forintos bértámogatást is kaphat, vagyis még kedvezőbben valósíthatja meg az alkalmazottak fejlesztését. Több mint 500 embert képezhet a támogatás maximális kihasználásával 300 millió forint helyett kevesebb, mint 100 millió forintért.  A képzési és bértámogatásnak köszönhetően pedig amennyiben minket választanak, a piaci ár kevesebb mint harmadáért, azaz 124 500 forintos napidíjon vehetik igénybe az AGORA Intézet magas szakmai színvonalú fejlesztéseit” – mutatott rá a pályázat által kínált lehetőségekre Kaiser Eszter, az AGORA Oktatási Intézet 20 éves képzési és pályázati tapasztalattal rendelkező ügyvezetője, senior tréner, tanácsadó.

Kaiser Eszter, az AGORA Oktatási Intézet ügyvezetője, pályázati szakértő, senior tréner-tanácsadó
Kaiser Eszter, az AGORA Oktatási Intézet ügyvezetője, pályázati szakértő, senior tréner-tanácsadó

Egy középvállalat esetében pedig akár kevesebb mint kétmillió forintból megvalósítható egy minőségi, hatvan kollégát érintő képzési program a GINOP Plusz támogatás segítségével. Ha a cég 60 munkatársának rendel képzést, ennek a teljes díja 21 millió forint. Ebből képzési támogatásként 60 %-ot, vagyis 12,6 millió forintot megkap, így 8,4 millió forintos önerővel tudja elkezdeni a projektet. Azonban az összes költségét csökkenti még a bértámogatás, ami ennél a vállalatméretnél a kieső munkaidő után 60 %, ez a példánál maradva összesen 6,624 millió forint. Vagyis ezeket a számokat összesítve azt láthatjuk, hogy a teljes, 21 millió forint értékű képzést ez a közepes méretű cég 1 776 000 forintból tudja megvalósítani, mely összeg online IKT képzés beépítése mellett tovább csökkenhet. 

Fontos a megfelelő képzési partner kiválasztása

Ezekből a példákból is látszik, hogy a hazai vállalkozások ezzel a kiírással igen jó helyzetbe kerülnek, hiszen nagyon kedvező feltételek mellett tarthatják meg a tervezett képzéseket. Annak érdekében azonban, hogy a társaság jövőbeli fejlődését leginkább támogató, valóban eredményes képzések valósuljanak meg, alaposan meg kell fontolni, hogy milyen képzési szolgáltatóval működik együtt egy cég. 

A kiválasztásnál érdemes megvizsgálni a szolgáltató szakmai hátterét. Többek között olyan kérdéseket tisztázva, hogy milyen referenciáik vannak, a tréningeket tartó csapat tagjai milyen szakmai múlttal és tapasztalatokkal bírnak, kizárólagos szerződéssel vagy külsősként dolgoznak-e trénereik, illetve a képzést tartó cég milyen szakmai minősítésekkel bír. Emellett természetesen azt is célszerű felmérni, hogy hasonló pályázati kiírásokban részt vett-e korábban, és ha igen, milyen eredménnyel. 

GINOP Plusz 3.2.1-21 képzési pályázat

A 2010-ben alapított AGORA Intézet 2024. februárjától az 1. helyen áll a közel 200 tréning- és tanácsadó-cég között az IFKA független minősítési rendszere alapján. Az AGORA 20 fős tréner csapata jellemzően több évtizedes szakmai tapasztalattal bíró szakemberekből áll. Tagjai az ország 13 vezető tréningcégét tömörítő Tréning Kerekasztalnak, mely a hazai felnőttképző iparág legrangosabb szakmai fóruma. A társaság az elmúlt két évben a GINOP Plusz pályázatok során 100 százalékos sikerrátával dolgozott és 235 vállalat fejlődéséhez járult hozzá.

„Aki igazán biztosra akar menni, és csak az előnyeit szeretné élvezni a kiírásnak, nem akar elveszni az adminisztráció útvesztőjében, érdemes hozzánk fordulnia. Tőlünk valóban „egyablakos” ügyintézést kap, vagyis mi magunk nyújtunk készségfejlesztő és IKT tréningeket. Illetve, ha arra igény van, a szakmai képzéseket is beépítjük a programba és segítséget nyújtunk a pályázatíráshoz, a projektmenedzsmenthez. Elvégezzük a nálunk jelentkező cégek számára a jogosultságvizsgálatot is, illetve kidolgozunk egy olyan fejlesztési koncepciót, ami a leginkább támogatja az adott vállalkozás további fejlődését. A mostani kiírásra idén június 30-ig lehet jelentkezni. Bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy viszonylag gyorsan elbírálják a pályázatokat, érdemes mielőbb elkezdeni a folyamatot, mert a periódus végén feltorlódhatnak az igénylések, ami miatt csúszhat a kedvező döntés” – tette hozzá Kaiser Eszter.

Ha indulna a pályázaton, személyes vagy online tanácsadásra van szüksége, itt tájékozódhat a részletekről: https://www.agoraintezet.hu/ginop321/

Az AGORA Intézetről

Az AGORA Intézet Magyarország vezető tréning- és tanácsadó cége, amely küldetésének tekinti, hogy a leghatékonyabb megoldásokkal fejlessze a szervezeteket, csapatokat, vezetőket és munkavállalókat. A 2010-ben alapított, jelenleg 20 trénerrel dolgozó vállalkozás az IFKA független minősítési rendszere alapján első helyen áll a közel 200 tréning- és tanácsadó cég között. Az összesített, szakértői szolgáltatásokat nyújtó minősített vállalkozások listáján pedig maximális pontszámmal (100/100) rendelkezik az IFKA független minősítési rendszerének rangsorában. Az AGORA Intézet története során 3000 képzést, tréninget, szervezetfejlesztést, coachingot és workshopot tartott, eddigi képzésein mintegy 30 ezer munkavállaló és több mint 1000 felsővezető vett részt. A cég többek között olyan vállalatokkal dolgozik együtt, mint a Shell, a Danone, a Teva, a Magyar Telekom, Unilever.

Személyre szabott megoldásaink a témában

Vállalati tréning

Vállalati tréning

megnézem
Szervezetfejlesztés

Szervezetfejlesztés

megnézem
Vezetfőfejlesztés

Vezetőfejlesztés

megnézem

I LAND

megnézem

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.