Lean alapképzés munkavállalóknak

Költségcsökkentés és hatékonyságnövelés szempontjából a lean a világ legelterjedtebb módszertana. A munkavállalók a lean alapok megismerésével és használatával képesek jelentősen csökkenteni a felesleges költségeket, javítani a termelékenységet, optimalizálni a készleteket, növelni az ügyfél elégedettséget és rugalmasabban reagálni a piaci igényekre.

Kinek ajánljuk a Lean alapképzés munkavállalóknak programot?

Amennyiben a munkavállalók úgy érzik, hogy rengeteget dolgoznak, túlterheltek, mégsem érnek a feladataik végére, ha a vevő nem értékeli a munkába fektetett energiát és időt, ha nagyon magasak a költségek, de már nem lehetséges az áremelés, akkor jól jön a lean ismerete és alkalmazása, ami megoldást jelenthet a problémákra. Ahhoz, hogy a lean előnyei érvényesüljenek, a szervezet minden szintjén, így dolgozói szinten is alkalmazni kell a módszert, hiszen a saját munkaterületén ő látja az akadásokat, veszteségeket.

A Lean alapképzés munkavállalóknak program eredményei

Kialakul a dolgozók lean-szemlélete, és a feladataik hatékonyabb elvégzéséhez szükséges lean-eszköztár. A résztvevők megértik a lean előnyeit, megismerik és alkalmazni is tudják a módszerhez tartozó eszközöket. A saját munkaterületükön felismerik a nem hatékony folyamatokat és veszteségtényezőket, javaslatokat tudnak tenni a fejlesztésükre. A hatékonyabb munkavégzés miatt kevésbé lesznek leterheltek, több idejük jut a feltöltődésre. A vezetőjük elégedettebb lesz a teljesítményükkel, megbízik bennük. Sokkal nagyobb ráhatással lesznek a cég eredményességére, működésére. Meghallgatják a véleményüket, ami növeli az elégedettségét és az elkötelezettségét is. A dolgozók önirányítókká, önmenedzselővé válnak, a saját számukra kényelmesebb munkafolyamatokat és átláthatóbb, kellemesebb munkakörnyezetet alakítanak ki.

A program témái és folyamata

01

A program résztvevője megérti a lean fogalmát, filozófiáját, folyamatát.

02

Szimulációs feladat szolgáltatásra vagy termelésre.

03

A résztvevő megismeri a 7+2 veszteségtényezőt.

04

Veszteségvadászat: a megismert veszteségeket a gyakorlatban a saját munkaterületén beazonosítja.

05

Lean-eszköztárak elsajátítása, melyekkel hatékonyan csökkenthetők a veszteségek.

Jelenlét

Személyes

Ajánlott csoportlétszám

14-16 fő

Fejlesztési idő

2 nap

Megrendelhető nyelv

Magyar

VSM tanácsadás, lean kultúra-diagnózis

Igény esetén

Fejlesztési forma

Tréning

Célközönség

Dolgozói szint

Kérdése van a Lean alapképzés munkavállalóknak tréningünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Merkert Zoltán

Lean üzletág-vezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 30 912 24 85

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.