OKR – Stratégiai támogató célok a gyakorlatban

A szervezet stratégiáját legtöbbször csak a topmenedzserek, középvezetők ismerik, pedig a célok elérését nehezíti, ha csak a vezetők tudják, hogy mi a stratégia és merre halad a vállalat. A stratégiát a munkavállalók számára kézzel fogható dolgokra kell lefordítani, ezek a stratégiát támogató célok. Fontos, hogy a stratégiát támogató célok a hierarchia összes szintjén, minden munkakörre értelmezhetők, magabiztosan követhetőek legyenek. Ebben segít az OKR - Stratégiai támogató célok a gyakorlatban programunk.

Kinek ajánljuk az OKR - Stratégiai támogató célok a gyakorlatban workshopot?

A szervezet akkor lehet eredményes, ha a munkavállalók mindegyike tisztában van azzal, hogy a saját napi tevékenysége hogyan járul hozzá a sikerekhez. Gyakori probléma, hogy a dolgozó úgy érzi, erején felül teljesít, de nem látja a munkájának gyümölcsét, nem érzi magáénak a szervezet sikereit, vagy esetleges kudarcait. Ilyenkor kevésbé elkötelezett és a motivációja is alacsony. A megfelelő stratégiát támogató célok világos megfogalmazásával kiküszöbölhetők ezek a problémák. A workshopot tulajdonosoknak, vezetőknek, topmenedzsereknek ajánljuk.

Az OKR - Stratégiai támogató célok a gyakorlatban workshop eredményei

A stratégiát támogató célokat jól megfogalmazva és munkakörönként mérhetőre lebontva sokkal sikeresebb lesz a szervezet és az egyén is. Mérhetők, összehasonlíthatók lesznek az egyes munkakörökben a teljesítmények, ami fokozza a munkavállalók motivációját, ahogyan az is, hogy tisztán látják a szervezet céljait és a saját napi feladataikat, valamint ezek összefüggéseit. A dolgozó elkötelezettebbé, könnyebben motiválhatóvá és vezethetővé válik, csökken a fluktuáció. A szervezet mérhetően eredményesebb lesz, határozottan halad a céljai felé.

A program témái és folyamata

01

A workshop előtt a meglévő stratégia vizsgálata, diagnosztizálása.

02

Szervezeti egységek eddigi céljainak, mérőszámainak beazonosítása.

03

A workshop keretében a stratégiát kivetítve meghatározásra kerül az a maximum három tevékenység, cél, amit ha mindenki elvégez, biztosan teljesül a stratégia.

04

A résztvevők közösen összegyűjtenek 20-30 dolgot, majd a tréner vezetésével egyenként megvizsgálják, hogy ezek közül melyek elengedhetetlenek a stratégiához, folyamatosan szűkítve a kört.

05

Munkakörönként mérőszámok rendelése az előzőekben meghatározott, három stratégiát támogató célhoz.

06

A mérőszámok beépítése a teljesítményértékelő rendszerbe.

Jelenlét

Személyes

Ajánlott csoportlétszám

4-16 fő

Fejlesztési idő

1-2 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar

Szakértői vélemény és implementációs terv

Igény esetén

Fejlesztési forma

Tanácsadás és workshop

Célközönség

Felsővezetők, döntéshozók, kulcsemberek

Kérdése van az OKR - Stratégiai támogató célok a gyakorlatban programunkkal kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Pintér Tamás

Ügyvezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 20 970 14 85

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.