Asszertivitás tréning

Az Asszertivitás tréning célja, hogy a résztvevő őszintén azt tudja és merje mondani, amit valójában gondol, miközben a másik félben semmiféle rossz érzést nem okoz. Munkában és magánéletben is igen hasznos gyakorlat az asszertivitás.

Kinek ajánljuk az Asszertivitás tréninget?

A társas interakció, kommunikáció minden munkahely működésének alapját képezi, de ez korántsem jelenti azt, hogy zökkenőmentes lenne. A dolgozók más-más kommunikációs stílussal, vérmérséklettel és meggyőződésekkel rendelkeznek, ami gyakran vezet konfliktusokhoz. Egy csapaton belül lehetnek visszahúzódóbb és dominánsabb egyének is, utóbbiak könnyen leuralják az előbbieket. A hatékony, de a másikat is tiszteletben tartó, „rombolásmentes” önérvényesítés, vagyis az asszertivitás tudományának elsajátítása kivétel nélkül mindenkinek a hasznára válik. Az asszertív kommunikáció lényege, hogy az ember képes őszintén és magabiztosan kifejezni magát, képviselni a saját érdekeit és álláspontját, ugyanakkor szem előtt tartja a beszélgetőtársa érzéseit és szükségleteit is. Az asszertivitás egyértelműen javít a kommunikáció minőségén. A tréninget a legkülönbözőbb területeken és szinteken dolgozó kollégáknak ajánljuk, akiknek fontos a konstruktív kommunikáció, véleménykifejezés és -ütközetés, illetve önérvényesítés.

Az Asszertivitás tréning eredményei

A résztvevők kommunikációs készsége javul, önismerete mélyül. Könnyebben kifejezik magukat, meg tudják értetni a környezetükkel a szándékaikat. Egységessé és erőszakmentessé válik a szervezeten belüli kommunikáció, nő az információáramlás hatékonysága. Az érdekérvényesítés tüskék nélkül, egymást támogatva valósul meg. Mindez pozitív változásokat eredményez a szervezeti kultúrában, és jó hatással van a munkahelyi hangulatra és a teljesítményre egyaránt, az employee engagement erősödik. Támogató, jól együttműködő csapat jön létre.

A program témái és folyamata

01

A tréning során a résztvevők megismerik a különböző kommunikációs stílusokat.

02

A kommunikációs stílusok tudatosítása, felismerése.

03

Empátia fejlesztése, testbeszéd fontossága, énüzenetek szerepe.

04

Milyen tényezők gátolhatják az asszertív kommunikációt?

05

Asszertív kommunikáció a gyakorlatban.

06

Kommunikációs tesztek kitöltése.

07

A résztvevők egyéni fejlesztési tervet kapnak.

Jelenlét

Személyes / Online

Ajánlott csoportlétszám

14-16 fő

Fejlesztési idő

1-2 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol / Német

Igény esetén

Blended learning erősítése

Fejlesztési forma

Tréning

Célközönség

Minden vezető és munkavállaló

Kérdése van az Asszertivitás tréningünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Dézsi Réka

Senior tréner-tanácsadó, coach

[email protected]
+36 30 640 40 61

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.