PM alapképzés – Belső fejlesztési projektek sikeres irányításához

A megalakuló, fejlődésben, növekedésben lévő szervezetek többnyire kifelé figyelnek, a piacra, az ügyfelekre, a szabályozási környezetre. A saját belső működésükkel kevésbé foglalkoznak, de hosszú távon ez kell ahhoz, hogy képesek legyenek a külső körülmények diktálta tempóban növekedni. Ha a belső fejlesztések nem zajlanak le, akkor a céget az limitálja a fejlődésben, hogy mit bír el a belső szerkezet. A PM alapképzés a befelé fordulás, a belső fejlesztés zökkenőmentessé tételében nyújt valódi segítséget.

Kiknek ajánljuk a PM alapképzés tréninget?

A PM alapképzés tréninget azoknak a szervezeteknek ajánljuk, akiknél még nem mindennapos gyakorlat a projektek menedzselése, azonban a fejlődés és növekedés érdekében a szervezet átalakításába belekezdtek. Az átalakítás miatt az alkalmazottak új, általában a munkakörükön túlmutató, a szervezet érdekében végrehajtandó feladatot kapnak. Nem biztos, hogy pontosan tisztában vannak a teendőikkel, mivel nincs gyakorlatuk, nincs biztonságérzetük, gyakran nem is eléggé motiváltak. A tanácstalanság belső feszültségeket, konfliktusokat szül. Ahhoz, hogy ők és a szervezet is fejlődhessenek, fontos, hogy elmélyüljön a tudásuk, megismerkedjenek olyan módszerekkel és eszközökkel, amelyekhez folyamodhatnak a munkájuk során. A tréning különösen hasznos a KKV-knak.

A PM alapképzés tréning eredményei

A PM alapképzés tréning eredményeképpen a résztvevők módszereket és kellő motivációt kapnak ahhoz, hogy sikerrel végigvigyék a rájuk osztott szervezetfejlesztési miniprojekteket. Biztonságérzetet nyújt a számukra, hogy tisztában vannak vele, hogy mi a feladatuk, és azt is látják, hogy milyen eredményre számíthatnak. Képesek lesznek folyamatban gondolkodni, kidolgozni, hogy hogyan jutnak el a célig önállóan, vagy mások bevonásával. Mozgósítani tudják a többieket. Visszaszorulnak a cégen belüli konfliktusok, megszűnik a tanácstalanságból eredő feszültség.

A program témái és folyamata

01

Előzetes egyeztetés arról, hogy az adott szervezetnek mire van szüksége, mit lát a vezető, milyen kompetenciák fejlesztése nélkülözhetetlen.

02

Ez alapján meghatározható, hogy milyen mélységű és hosszúságú a képzés, egy nap alatt 2.3 kompetencia tárgyalására van mód.

03

A program az adott szervezet igényei szerint kerül kidolgozásra.

04

A tréning 20% elméletből, 50% gyakorlatból és 30% attitűdformálásból áll.

05

A résztvevők hozzák a saját elvégzendő feladataikat, megvizsgáljuk, hogy az elméleti, általános módszereket hogyan lehet ezekben a konkrét esetekben alkalmazni.

06

Gyakorlati példák, feladatok amiken keresztül a résztvevők megértik a működést.

07

Visszacsatolás: mit csinál jól, miben kell még fejlődnie a résztvevőnek.

Jelenlét

Személyes / Hibrid

Ajánlott csoportlétszám

6-15 fő

Fejlesztési idő

2-4 nap

Megrendelhető nyelv

Magyar

Elméleti számonkérés a résztvevők számára

Igény esetén

Fejlesztési forma

Tréning

Célközönség

Olyan munkavállalók, akiknek a munkakörükön túlmutató, az egész szervezetre kiható fejlesztési folyamatot kell irányítaniuk

Kérdése van a PM alapképzésünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Tóth Zoltán

PM üzletág-vezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 20 487 28 80

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.