Szervezeti kultúra-fejlesztés

A jó szervezeti kultúra elősegíti a szervezet növekedését, a fejlesztése ezért rendkívül fontos. A szervezeti kultúra az emberi viselkedések összességéből áll össze, és az egyes csoporttulajdonságok alapján vizsgálható, fejleszthető. Bizonyos szervezeti kultúra elemek akadályozhatják a mindennapi professzionális működést és a szervezet céljainak elérését.

Kinek ajánljuk a Szervezeti kultúra-fejlesztés programot?

A jó szervezeti kultúra elősegíti a szervezet növekedését, a fejlesztése tehát rendkívül fontos kérdés. A workshopot azoknak a felsővezetőknek, kulcsembereknek, HR-es munkatársaknak ajánljuk, akik úgy érzik, a fejlesztésre szánt erőforrások elosztása nem megfelelő. Úgy látják, hogy a fejlesztések intuitívak, nem objektív mérőszámok alapján valósulnak meg, így a sikerességük is esetleges. Felesleges, pénznyelő fejlesztési projektek futnak, a professzionális munkavégzést napi szinten nehezítő, akadályozó problémákra viszont kevés figyelem és energia hárul. Tisztában vannak vele, hogy a szervezeti kultúra javításra szorul, ám azzal már kevésbé, hogy pontosan mely területekre kellene fókuszálni. A program kifejezetten hasznos az olyan szervezetek számára, amelyek életciklusukat tekintve még a felnőttkor előtt állnak, és energiáik jelentős részét a konkurensek és a piac figyelésére, nem pedig a saját belső működésükre fordítják.

A Szervezeti kultúra-fejlesztés program eredményei

Kiderül, hogy melyek azok a dolgok, amelyek azonnali fejlesztést igényelnek, mert a napi professzionális munkavégzést akadályozzák és rontják a szervezet hatékonyságát is. A résztvevők benchmark adatok alapján látják a saját szervezetük vagy szervezeti egységük pozícióját a kultúraelemek mentén. A kiemelkedő eredményű kultúraelemek körének hangsúlyozásával létrejön a szervezeti best practice. Lehetővé válik az erőforrások tudatos, optimális felhasználása, a pazarlás elkerülése. A megfelelő erőforrások és döntési jogkörök a megfelelő emberek kezébe kerülnek, így eredményesebb lesz a szervezet. A szervezeti kultúra javulásával nő a munkavállalói elkötelezettség.

A program témái és folyamata

01

A workshopon a szervezeti kultúra 11 hard és soft elemét a kulcsemberekkel együtt értékeljük.

02

A teljes szervezeti kultúra feltérképezése.

03

Meghatározzuk, mely területeken van szükség mielőbbi beavatkozásra.

04

A felesleges projektek meghatározása, leállítása, az erőforrások átcsoportosítása a valóban problémás területekre.

05

A professzionális munkavégzést akadályozó kultúraelemek saját hatáskörben történő fejlesztése.

06

A belső kultúrát érintő fejlesztési projektek generálása.

Jelenlét

Személyes

Ajánlott csoportlétszám

10-20 fő

Fejlesztési idő

1-2 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol

Igény esetén

Folyamattanácsadás

Fejlesztési forma

Workshop

Célközönség

Felső- és középvezetők, valamint a különböző szervezeti egységek - szervezeti életciklusnak megfelelő - reprezentánsai képezik a leghatékonyabb csoportot

Kérdése van a Szervezeti kultúra-fejlesztés programunkkal kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Pintér Tamás

Ügyvezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 20 970 14 85

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.