PM tanácsadás

A projektek viszik előre a céget és adnak neki jövőt, ám még a tapasztalt szervezeteknél is előfordulhatnak a projektek sikerességét veszélyeztető hibák, költség- és határidőtúllépések, nem megfelelő minőségben leszállított termékek. A világ egyik legnagyobb projektmenedzsment szervezete, az amerikai Project Management Institute szerint a projektek mintegy felénél felmerül valamilyen probléma. A fejlesztendő, problémás területek lehető legpontosabb, objektív felderítésében segít a PM tanácsadás.

Kinek ajánljuk a PM tanácsadást?

A PM tanácsadást olyan cégeknek ajánljuk, ahol van projektmenedzsment. Követnek egy megszokott metodikát, több projekttel foglalkoznak, de azok nem elég sikeresek. Ez pedig a szervezeten belül konfliktusokat, vitás helyzeteket eredményez. Azzal szembesülnek, hogy nem tudják, hol siklik ki a folyamat, miért nem áll össze egy működőképes egésszé. A gyakori hibák közé tartozik egyebek mellett a felelősségi körök, szerepek tisztázatlansága, a nem megfelelő tervezés, erőforrás-elosztás, illetve, hogy a jogkör, a felelősség és a feladatkiadás nincs egyensúlyban. Belülről viszont nehéz detektálni a problémás, kezelést igénylő területeket.

A PM tanácsadás eredményei

Az AGORA PM tanácsadásának gerincét egy 1000 pontos, a nemzetközi ajánlások, valamint a saját tapasztalataink alapján a legnagyobb gondossággal kidolgozott felmérés adja. Ez 9 fő területet vizsgálva mérhetővé teszi, hogy a projektek teljesítése közben mely kulcsfontosságú területek milyen hatásfokkal működnek. A vizsgált területek a következők: vezetés minősége, célok felállítása, emberek, együttműködés és erőforrások, folyamatok menedzsmentje, külső vevők elégedettsége, belső vevők elégedettsége, egyéb résztvevők elégedettsége, a projekt elsődleges céljainak elérése. Az objektív és tapasztalt külső tanácsadó részvételével a szervezet pontos képet kap a megrendelő a problémákról. Papíron levezetve, számszerűsítve látja azokat. Mivel a fejlesztésre szoruló területekre fény derül, lehetőség nyílik a célzott javításra, amelynek köszönhetően jóval sikeresebb lesz a szervezet. 

A program témái és folyamata

01

A tanácsadás egy felsővezetői interjúval indul, amely során a megrendelő kijelöli azokat a személyeket, akiket be kíván vonni a felmérésbe, tehát akiknek a véleménye begyűjtésre kerül interjúk vagy kérdőívek formájában.

02

Vizsgálandó mintaprojekt kijelölése, amelyen keresztül vizsgáljuk a szervezeti know how-t, a projekt végrehajtásának módját és eredményességét is.

03

A felvett interjú, illetve kérdőívek alapján műhelymunka, a kapott válaszok kiértékelése, statisztika készítése, konkrét problémák rangsorolása, összefoglalása.

04

Az eredményeket súlyozottan vesszük figyelembe, a tanácsadó a kapott válaszok alapján részletes riportot állít össze, amely tartalmazza, hogy mit lát a kapott adatok alapján, melyek a legfontosabb megváltoztatandók, milyen sorrendben célszerű hozzányúlni az egyes problémákhoz.

05

A megrendelőnek, felsővezetőnek külön beszámolót tart a látottakról, validálást kér tőle.

06

1-2 órás előadás a résztvevőknek a megállapítottakról és arról, hogy mire van szüksége van a szervezetnek az általuk adott információk alapján.

Jelenlét

Személyes

Ajánlott csoportlétszám

5-15 fő

Fejlesztési idő

3 nap

Megrendelhető nyelv

Magyar

Utókövetés, diagnózisok által feltárt szükséges fejlesztések kivitelezése

Igény esetén

Fejlesztési forma

Tanácsadás

Célközönség

Olyan cégek vezetői, ahol a projektmenedzsment mindennapos gyakorlat

Kérdése van a PM tanácsadásunkkal kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Tóth Zoltán

PM üzletág-vezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 20 487 28 80

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.