Változásmenedzsment tréning

„A változás nehéz, kényelmetlen és riasztó. Ezekből a jelekből tudjuk, hogy változunk.” (Bernie S. Siegel) - A Változásmenedzsment tréning segítségével elsajátítják a résztvevők, miképp kezelhetik hatékonyan a változásokat a szervezetben, milyen eszközökkel érhető el a dolgozók támogatása és rugalmas alkalmazkodása.

Kinek ajánljuk a Változásmenedzsment tréninget?

A fejlődéshez többnyire változásra van szükség, a változás azonban negatív érzelmeket vált ki, nem szeretik az emberek. A vezetői pozíció fontos része a változások menedzselése. A változás bejelentésekor lesznek semleges, vagyis neutrális, lelkesen együttműködő és a változást akadályozó munkavállalók is. Ahhoz viszont, hogy sikeres legyen a folyamat, a vezetőnek meg kell győznie a dolgozókat arról, hogy a változás nemcsak szükséges, hanem jó is. A statisztikák szerint az emberek 30 százalékát meg kell nyerni az ügynek. A Változásmenedzsment tréninget azoknak a vezetőknek ajánljuk, akik gyakran ütköznek ellenállásba a hasonló helyzetekben, akik úgy érzik, hogy a csapatuk túlságosan ragaszkodik a bevett, régi, megszokott dolgokhoz. Azoknak, akik megértenék a munkavállalóik viselkedésének hátterét, és hatékony eszközöket szeretnének a motiválásukhoz, kezelésükhöz.

A Változásmenedzsment tréning eredményei

A programon résztvevők megismerik a változás pszichológiai görbéjét, ami magyarázatot ad arra, hogy a dolgozók milyen fázisokon mennek át a változás bejelentését követő időszakban. Pontosan tudni fogják, hogy az embereik mit és miért éreznek. A változási görbe minden egyes pontjához eszköztárat kapnak, amely segítségével nem csak felgyorsítják a folyamatot, de képesek eredményesen végig menedzselni azt. Ami így olcsóbb, illetve hatékonyabb lesz, és kevesebb ember mond fel miatta. A munkavállalók sajátjuknak érzik a változást, elköteleződnek mellette, motiváltan vesznek részt a végrehajtásában.

A program témái és folyamata

01

A változás természete, kezelésének nehézségei.

02

A változási görbe megismerése.

03

Hogyan lehet eladni a változást, megnyerni az embereket az ügynek?

04

A változás elfogadtatása.

05

A vezetői attitűd szerepe a változásban.

06

Vezetői feladatok a változás során.

07

Komplex változásmenedzsment a gyakorlatban.

Jelenlét

Személyes / Online

Ajánlott csoportlétszám

8-14 fő

Fejlesztési idő

0,5 nap-2 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol

Változásmenedzsment-tanácsadás

Igény esetén

Fejlesztési forma

Tréning

Célközönség

Minden vezető, aki változást menedzsel és annak élére áll, minden dolgozó, akinek napi munkáját a változás érinti és érzelmeket vált ki belőle

Kérdése van a Változásmenedzsment tréningünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Pintér Tamás

Ügyvezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 20 970 14 85

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.