Vezetői coaching

A coaching definíciója az ICF (International Coaching Federation), a világ legnagyobb coach szervezete és az AGORA Intézet szakmai hitvallása szerint az ügyféllel való partneri együttműködés, olyan gondolatébresztő és kreatív folyamat, amely arra inspirálja az ügyfelet, hogy a legtöbbet hozza ki önmagából személyes és szakmai szempontból is. A Vezetői coaching középpontjában az egyéni kihívások mélyebb megértése és a vezetői szerep optimalizálása áll, míg a vezető egyénisége és a vezetési interakciók fejlesztése révén elősegítjük a hatékonyabb döntéshozatalt és eredményesebb csapatvezetést.

Kinek ajánljuk a Vezetői coaching programot?

A coaching egyedi szolgáltatás, elkülönül a terápiától, a tanácsadástól, a mentoringtól és a tréningtől egyaránt. Hiszünk a csoportos fejlesztés, a tréning erejében és sikerében. Azonban azt gondoljuk, vannak olyan helyzetek, amikor az a leghatékonyabb, ha a cég vezetője egy egyszemélyes fejlesztési folyamatban vesz részt. A vezetői szerep számos kihívást tartogat, legyen szó a döntéshozásról, a delegálásról, a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtéséről, a dolgozók motiválásáról, vagy éppen a kiégés elkerüléséről. Bármilyen elakadásról, nehézségről, bizonytalanságról is legyen szó, az AGORA Intézet Vezetői coaching programja hatékony segítséget jelent a hierarchia bármelyik szintjén lévő vezető számára. Konfliktus- és krízishelyzetek, a céget érintő változás esetén szintén hasznos. A vezető fejlesztésén keresztül pedig a szervezet egészére pozitív hatással van.

A Vezetői coaching program eredményei

A résztvevő a program után másképp látja majd a személyes kihívásait és lehetőségeit. Megerősödik a döntéshozó képessége, javul a vezetői hatékonysága és nő az önbizalma. A vezetői készségei fejlődnek, jobban tudja motiválni a csapatát, és a saját munkájához való viszonya is harmonikusabb lesz. A program során a coach-csal kijelölik a szakmai fejlődés pontos útját, jövőképet alkotnak és felvázolják az ehhez szükséges stratégiát. A vezető elsajátítja a coaching szemléletű vezetést, így a munkatársaival partnerként tudja megoldani a felmerülő nehézségeket. Megtörténik a személyes és a vállalati érdekek összehangolása, azáltal pedig, hogy a vezető hatékonyabb lesz, az egész cég működése is eredményesebbé válik.

A program témái és folyamata

01

A 6-10 alkalmas coaching folyamat teljes mértékig egyénre szabott, a témát az ügyfél hozza, attól függően, hogy mely területeken szeretne fejlődni.

02

Az első ülés háromszög-beszélgetéssel indul, ezen jelen van az ügyfél, a felettese és a coach, aki a fejlesztést végzi.

03

Az első ülésen a coaching folyamat célját határozzuk meg, kijelöljük, hová akar eljutni a résztvevő a folyamat végén, mi a célja, mire kíván fókuszálni.

04

Minden ülésen meghatározunk egy vállalást, amit a következő, általában 1-2 hét múlva esedékes ülésig kell teljesítenie a résztvevőnek.

05

A következő ülésen átbeszéljük és kiértékeljük, hogyan sikerült teljesíteni a vállalást.

06

A folyamat lezárása is egy visszatekintő kiértékelés, illetve jövőkép-alkotás, a szakmai fejlődés útjának kijelölése.

Jelenlét

Személyes / Online

Ajánlott létszám

1 fő

Fejlesztési idő

6-10 alkalom

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol

Igény esetén

Egyéni fejlődési terv

Fejlesztési forma

Coaching

Célközönség

Vezetők, leendő vezetők

Kérdése van a Vezetői coachinggal kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Dézsi Réka

Senior tréner-tanácsadó, coach

[email protected]
+36 30 640 40 61

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.