Ügyfélszolgálati kommunikációs tréning

Az ügyfelek, vendégek az ügyfélszolgálatosokkal azonosítják az egész szervezetet, így korántsem mindegy, hogy a frontvonalon dolgozó munkavállaló hogyan kommunikál. Mindenképpen tisztában kell lennie a hiteles és erőszakmentes kommunikáció alapjaival ahhoz, hogy az ügyfelek elégedetten, jó élménnyel gazdagodva távozzanak. Az Ügyfélszolgálati kommunikációs tréning olyan konkrét eszközöket ad a részvevők kezébe, melyekkel stresszmentesen, mégis hatékonyan kezelhetik az ügyfelek panaszait.

Kinek ajánljuk az Ügyfélszolgálati kommunikációs tréninget?

Azoknak a szervezeteknek, amelyek sok ügyfél-, illetve vendégpanasszal, vagy szolgáltatásból eredő, foglalkozást igénylő problémával szembesülnek. A tréning abban az esetben is kifejezetten hasznos, ha tovább növelnék a cég reputációját, még több visszatérő, elégedett ügyfelet, valamint további termék- vagy szolgáltatáseladást szeretnének. A frontvonalon dolgozók nap mint nap jelentős stressznek vannak kitéve, kezelniük kell az ügyfelek legkülönfélébb érzelmi megnyilvánulásait. A munkavállalók stresszszintjének csökkentésében is alapvető fontosságú az AGORA Intézet Ügyfélszolgálati kommunikációs tréningje.

Az Ügyfélszolgálati kommunikációs tréning eredményei

A tréningen résztvevő munkavállaló kommunikációja hitelesebb lesz, az ügyfél érzelmeit maximálisan professzionálisan kezeli. Az elsajátított ismeretek birtokában képes alapos igényfelmérést végezni, így a lehető legjobban segítheti az ügyfelek igényeinek megoldását. Az ügyfélélmény és a szolgáltatás hatékonysága jelentősen javul, ahogyan a szervezet megítélése is. A munkavállalónak kevesebb stresszel kell megbirkóznia a mindennapok során, több sikerélményben lesz része, ezáltal a motivációja és a cég iránti elkötelezettsége is ugrásszerűen nő.

A program témái és folyamata

01

A hiteles kommunikáció feltételeinek megismerése, a verbális és nonverbális kommunikáció összhangjának fontossága.

02

Szimulációs gyakorlatok, amelyek tükröt tartanak és megvilágítják a verbális és nonverbális kommunikáció szerepét az interakcióban.

03

Kiscsoportos gyűjtés, közös élményfeldolgozás, amely során tapasztalatot cserélhetnek és visszajelzést is adhatnak egymásnak a résztvevők.

04

Asszertív, erőszakmentes kommunikáció, érdekérvényesítés alapjai.

05

Megfelelő kérdezéstechnika – Hogyan jöhetek rá, hogy valójában mi az ügyfél problémája?

06

Hatékony reklamációkezelés elsajátítása.

07

A tanultak begyakorlása.

Jelenlét

Személyes / Online

Ajánlott csoportlétszám

14-16 fő

Fejlesztési idő

1-2 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol / Német

Igény esetén

Blended learning

Fejlesztési forma

Tréning

Célközönség

Frontvonalon dolgozó munkatársak

Kérdése van az Ügyfélszolgálati kommunikációs tréningünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Soós Andrea

Tréner-tanácsadó, coach

[email protected]
+36 30 488 18 67

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.