Vezetés a gyakorlatban – Helyzetfüggő vezetés tréning

A helyzetfüggő vezetés az egyik leghatékonyabb vezetési eszköztár, napjaink legfontosabb menedzsmenttechnikái közé tartozik. Lényege, hogy a vezető a kommunikációt mindig a dolgozó fejlettségi szintjéhez igazítja. Erre az alapra épül a fejlesztő vezetés szemlélete is.

Kinek ajánljuk a Vezetés a gyakorlatban - Helyzetfüggő vezetés tréninget?

A helyzetfüggő vezetés az egyik leghatékonyabb vezetési eszköztár. A programot olyan vezetőknek ajánljuk, akik magas fluktuációval, motiválatlan vagy lelkes, de kevéssé hozzáértő munkavállalókkal dolgoznak együtt. Azoknak, akik nem tudnak szabadságra menni, mert nem önállóak az embereik. Akik fel szeretnék ismerni a dolgozóik tudásának és motiváltságának arányát, és az irányítás és a támogatás művészetét alkalmazva aknáznák ki a különbségekben rejlő erőforrásokat.

A Vezetés a gyakorlatban - Helyzetfüggő vezetés tréning eredményei

A Helyzetfüggő vezetés tréning résztvevők felismerik az embereik tudásának és motiváltságának arányát, és ehhez igazodva tudják támogatni és irányítani őket. Elsajátítják az irányítás és támogatás művészetét. A megtanult kommunikációs stratégiák, pontos vezetői kommunikáció révén csökken a fluktuáció, újra motiválttá és elkötelezetté válnak a dolgozók. Az emberek hatékonysága és teljesítménye nő. A munkavállalók önállóbbá válnak, ezáltal a vezető időt és energiát takarít meg.

A program témái és folyamata

01

A résztvevők megismerik a tudás és motiváció mátrixát.

02

Saját magukat és a beosztottjaikat is elhelyezik a mátrixban.

03

Megértik a munkavállalói fejlődés természetes útját, ami a lelkes kezdőtől (magas motiváció, alacsony tudásszint) a magabiztos célelérőig (alacsony motiváció, magas tudásszint) tart.

04

Megismerik és elsajátítják a tudás-motiváció arányának megfelelő 4 vezetési stílust, ezek: autoriter, coach, bevonó, delegáló.

05

Szimulációs gyakorlatok, szituációs játékok során gyakorolják a tanultakat.

06

Kommunikációs scriptet kapnak ahhoz, hogy a négy munkavállalói típussal hogyan kell együtt dolgozni.

Jelenlét

Személyes / Online

Ajánlott csoportlétszám

8-16 fő

Fejlesztési idő

2 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol

Igény esetén

Demo tréning

Fejlesztési forma

Tréning

Célközönség

Középvezetők, csoportvezetők

Kérdése van a Helyzetfüggő vezetés tréningünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Tóth Zoltán

PM üzletág-vezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 20 487 28 80

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.