Értekezletvezetés

Az értekezletek számos szervezet működésének alapját képezik. Mégis gyakori probléma, hogy nem érik el a céljukat, időrabló tevékenységnek minősülnek. Az Értekezletvezetés tréningnek köszönhetően a meetingek fókuszáltak és hatékonyak lesznek, a szervezeten belül javul az információáramlás.

Kinek ajánljuk az Értekezletvezetés tréninget?

A tréninget olyan szervezeteknél tevékenykedő vezetőknek, kulcsembereknek, értekezletvezetőknek ajánljuk, ahol vagy nincs meg az értekezletek kultúrája, így akadályokba ütközik az információáramlás, vagy megszokásból tartanak kötelező meetingeket, de azok a kelleténél hosszabbak, és olyan emberek is részt vesznek rajtuk, akiknél nincs gyakorlati haszna az értekezletnek. Azoknak, akik szeretnék, ha a munkavállalók nem teherként élnék meg ezeket az alkalmakat, hanem érdeklődve várnák őket.

Az Értekezletvezetés tréning eredményei

Az Értekezletvezetés tréningen a résztvevők megtanulják úgy előkészíteni az értekezletet, hogy az a lehető leghatékonyabb legyen. Tartani tudják az előre megállapított időkereteket, illetve nem tévesztik szem elől a fókuszt. Rövidre zárják a nem tervezett témákkal kapcsolatos felvetéseket. Meghatározzák és betartatják az értekezlet szabályait, a normákat, összhangban a szervezeti kultúrával. Szóra bírják a passzív résztvevőket. Elsajátítják a jegyzőkönyv- vagy memóírás alapjait. A meetingek hatékonyak lesznek, ezáltal a résztvevők időt spórolnak. A szervezeten belül javul az információáramlás. 

A program témái és folyamata

01

Tervezési fázis: a legfőbb kérdések, hogy mi az értekezlet célja, kik vegyenek részt rajta, mikor és hogyan legyen megtartva, mettől meddig tartson.

02

Felkészülési fázis: előzetes információk elküldése a résztvevőknek, hogy felkészülten és motiváltan érkezzenek. A felkészülési fázisban kell elkészíteni a vizualizációt, vetítést is.

03

Amikor zajlik az értekezlet: szabályok betartása, az értekezleten való részvétel keretei, viselkedési normái. Nem tervezett témák leállítása, passzív résztvevők bevonása.

04

Zárás: jegyzőkönyv vagy memó elkészítése, mindenkire tartozó megállapodásokkal feladatokkal és az ezekhez megállapított határidőkkel.

05

Kihelyezett tréning esetén az AGORA Intézet trénerei beülnek a szervezet értekezletére, és azonnali visszajelzést adnak róla. Ez alapján építik fel a fejlesztési tervet.

06

A kétnapos tréning alatt az értekezletet tartó résztvevők elkészülnek a saját, következő értekezletére való felkészülésükkel.

Jelenlét

Személyes / Online

Ajánlott csoportlétszám

6-12 fő

Fejlesztési idő

1 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol

Igény esetén

Értekezleti rend és szoftver

Fejlesztési forma

Tréning

Célközönség

Vezetők, akik értekezletet tartanak

Kérdése van az Értekezletvezetés tréningünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Tóth Zoltán

PM üzletág-vezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 20 487 28 80

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.