Stratégiaalkotás

Reális, határidőkkel és KPI-okkal ellátott stratégia nélkül nem képzelhető el a sikeres, folyamatosan fejlődő, növekvő szervezet. Ugyanakkor a stratégiaalkotás igényli a legtöbb specifikus tudást.

Kinek ajánljuk a Stratégiaalkotás programot?

Gyakori hiba, hogy a vállalatok, szervezetek kulcsemberei úgy gondolják, a kiemelt projektek, a hangsúlyos részfeladatok jelentik a stratégiát. Valójában ezek nem árulják el, hogy hová szeretne eljutni a szervezet egy-három év múlva, és azt sem, hogy ehhez konkrétan milyen lépések szükségesek. Például egy vállalat stratégiai célja az, hogy piacvezetővé váljon a gyártás területén. Ebben egy új gyáregység felépítése és elindítása meghatározó projekt. A sikeres gyárépítés és működtetés fontos elem, de nélkülözhetetlen megérteni, hogy ez csupán része a stratégiának, és nem maga a stratégia.

A programot olyan felsővezetőknek ajánljuk, akik a szervezeti stratégiával szemben hajlamosak előtérbe helyezni a fontos projekteket, gyakran szembesülnek kapkodással, az erőforrásokat pazarló pillanatnyi döntésekkel. Akiknek fontos, hogy a teljes szervezet konkrét célok mentén, mérhetően, a vízió és a misszió figyelembevételével működjön.

A Stratégiaalkotás program eredményei

Létrejön egy konkrét célokat tartalmazó, a szervezet minden tagja számára érthető, határidőkkel és KPI-okkal ellátott stratégia. A résztvevők egy olyan szervezet tagjai lehetnek, amelyik pontosan tudja, hogy honnan jött, hová tart, és hogy fog oda eljutni. Tisztában lesznek a közös célokkal, értik és követni tudják saját és kollégáik hatékonyságát. Napi szinten úgy végzik a feladataikat, alkalmazkodva a változó körülményekhez, hogy a stratégia megvalósuljon. A szervezet fejlődése és növekedése mérhetővé válik.

A program témái és folyamata

01

A szervezeti vízió konkrét megvalósításának lépései - hogyan jutunk oda?

02

Stratégiai cél megfogalmazása, KPI-ok hozzárendelése.

03

A szervezeti életciklusnak megfelelő stratégiaalkotó-modell kiválasztása és alkalmazása.

04

A szervezeti célhoz képest a különböző stratégiák megismerése és kiválasztása.

05

A stratégiai elemek sikerkritériumainak és teljesítménymutató-indikátorainak meghatározása.

06

A megfelelő, szervezeti egységekre bontott részstratégiák megalkotása.

07

Az AGORA Intézetnél lehetséges a stratégia évenkénti felülvizsgálata, amely során visszajelzést kap a szervezet arról, hogy jó úton jár-e.

Jelenlét

Személyes

Ajánlott csoportlétszám

5-20 fő

Fejlesztési idő

1-2 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol

Igény esetén

Szakértői vélemény

Fejlesztési forma

Workshop

Célközönség

Mindenki, akinek ráhatása van a stratégiára: CEO, szervezeti egységek vezetői, tulajdonosok, kulcsemberek

Kérdése van a Stratégiaalkotás programunkkal kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Pintér Tamás

Ügyvezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 20 970 14 85

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.