Önismereti tréning

Az, amilyennek az ember saját magát gondolja, gyakran meglehetősen távol áll attól, amilyennek a környezete látja, illetve attól, ahogyan szeretné, hogy a többiek lássák. Amennyiben a távolság túl nagy, az számos konfliktus forrása lehet - a magánéletben és a munkahelyen egyaránt. Az Önismereti tréning segítségével a résztvevők önbizalma nő, egészségesebb lesz az énképük és másokkal való kapcsolatuk, tudatosítják a céljaikat, helyüket a világban és a szervezetben.

Kinek ajánljuk az Önismereti tréninget?

Reális önismeretre, egészséges énképre mindenkinek szüksége van. Ez ugyanis megkönnyíti a mindennapos akadályok leküzdését, gördülékenyebbé teszi a többi emberrel való interakciót, valamint rengeteg felesleges stressztől is megkímél. Ha az önismeret ingatag lábakon áll, megszaporodnak a konfliktusok, az érintett kiszámíthatatlanul viselkedhet és önbizalomhiányos, vagy épp ellenkezőleg, öntelt lehet. Mindez a munkahelyen is problémát jelent, rontja a csapatdinamikát, az ügyfelekkel való kapcsolattartás minőségét és a munkahelyi légkört. A kevéssé tudatos működés jócskán visszavetheti a munkaválló teljesítményét. Egy jó vezető nem képzelhető el stabil önismeret nélkül, de a szervezeti hierarchia valamennyi szintjén álló dolgozónak fontos, hogy tisztában legyen a saját személyiségével, viselkedésével. A gondoskodó szervezet, amely odafigyel a munkavállalók jóllétére, az önismeretük fejlesztésének lehetőségeivel is foglalkozik.

Az Önismereti tréning eredményei

Az Önismereti tréning eredményeképpen a résztvevő önismerete mélyül, közeledik egymáshoz az énképe és az, amilyennek mások látják. Egészségesebb, boldogabb személyiséggé válik, kevesebb stressz éri. Kevesebb meglepetést okoz saját magának és a környezetének egyaránt, kiszámíthatóbb lesz a viselkedése. Azáltal, hogy magánemberként kiegyensúlyozottabbá válik, munkaerőként is megbízhatóbb, magabiztosabb lesz. A kollegiális kapcsolatai javulnak, szívesebben dolgoznak együtt vele a munkatársai. A munkahelyi légkör is pozitív változáson megy át. A stabil önismerettel hatékonyabban kerülhető el a kiégés, valamint a krónikus stressz miatt fellépő egészségügyi problémák.

A program témái és folyamata

01

A tréning öndiagnosztikával kezdődik: Milyennek látom én magam, és milyen vagyok valójában?

02

A személyiségjegyek és -típusok megismerése.

03

Az önismeret fejlesztésének lehetséges eszközei.

04

Kapcsolati térkép felvétele: kinek a szavára érdemes adnia a résztvevőnek saját maga megismerését illetően, milyen érzéseket vált ki másokban a viselkedésével?

05

Pozitív énkép és önbizalomépítés.

06

Egyénre szabott megoldási akcióterv, hogyan tud másképp viselkedni annak érdekében, hogy az önismeret hiányából fakadó károkat, amiket saját magának vagy a környezetének okoz, esetleg a munkája rovására megy, sokkal kisebb valószínűséggel kövesse el.

Jelenlét

Személyes / Online

Ajánlott csoportlétszám

14-16 fő

Fejlesztési idő

2 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol

Személyiségtesztek, blended learning

Igény esetén

Fejlesztési forma

Tréning

Célközönség

Mindenki, vezető és beosztott egyaránt

Kérdése van az Önismereti tréningünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Dézsi Réka

Senior tréner-tanácsadó, coach

[email protected]
+36 30 640 40 61

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.