DISC

A DISC világszerte az egyik legnépszerűbb személyiségteszt, amelynek a munkahelyeken is nagy hasznát veszik. Elméleti alapját C. G. Jung személyiségelméletének felhasználásával dolgozták ki, segítséget nyújt a viselkedési stílus feltérképezéséhez, megértéséhez és az önismeret növeléséhez. A DISC alkalmazásával az emberek közötti viselkedésbeli különbségek jól leírhatók, magyarázhatók és kezelhetők.

Kinek ajánljuk a DISC személyiségtesztet?

A munkahelyeken ideális esetben több különböző személyiségű ember dolgozik együtt. Általánosságban kijelenthető, hogy minél színesebb a csapat, annál jobb eredményekre képes, hiszen a sokféle képesség, készség és tapasztalat révén számos akadályt sikerrel vehet. Ugyanakkor a sok különböző személyiség és hozzáállás konfliktusokkal és félreértésekkel is járhat. Hasonló a helyzet akkor is, ha a vezető nem tud kiigazodni a beosztottjain. Amennyiben ráadásul a nem ismeri elég jól az embereit, nem tudja kellőképpen motiválni sem őket. Új ember felvételénél azzal sincs tisztában, hogy ki illik a csapatba. A gyakori konfliktusok és félreértések a munkavégzés hatékonyságának csökkenését, a munkahelyi hangulat romlását, a fluktuáció növekedését idézhetik elő. Egymás, valamint saját magunk mélyebb megismerése és megértése segíthet a vitás helyzetek elsimításában, megelőzésében.

A DISC személyiségteszt eredményei

A DISC alkalmazható munkatárs vagy vezető kiválasztásánál, egyéni és csoportos fejlesztési terv készítésekor. Hasznos a csapatépítésben, a kommunikáció és az együttműködés fejlesztésében. Segítségével a résztvevők megismerik a saját értékeiket, támaszkodni tudnak az erősségeikre, és képesek lesznek kezelni a saját korlátaikat. A rendszer alkalmazásával könnyebben felismerik mások viselkedési stílusát és elsajátítanak olyan eszközöket, amelyek segítségével a különböző munkatársakkal és partnerekkel is hatékonyabban tudnak kommunikálni és együttműködni. Javul az együttműködés, a kommunikáció és a konfliktuskezelés a csapattagok között. A különbözőségek tudatosulnak és így kiaknázható lehetőségekké válnak. A rendszer tudatos használata és beépítése a napi gyakorlatba segíti a vezetőket a munkatársaikkal való személyre szabottabb együttműködés kialakításában. Ez lehetőséget ad a motiváció és elkötelezettség növelésére is.

A program témái és folyamata

01

A DISC módszertan egy színekkel szimbolizált, könnyen érthető, internet alapú, 24 feleletválasztós kérdést tartalmazó, online-kérdőív, mely képes felmérni az egyén munkahelyi és személyes viselkedési stílusát.

02

A DISC riport tartalma: általános jellemvonások, érték a szervezet számára, kommunikációs lista, ideális környezet, motivációs szempontok, fejlesztendő területek.

03

A riportokat egy csapatépítő jellegű, játékos tréning vagy workshop egészíti ki, ahol saját élményekkel, játékos formában sajátítják el a résztvevők a rendszer használatát.

04

A vezetői riportok elemzése egy személyes konzultáció keretében történik, amely alkalmas egyéni és csoportos fejlődési, fejlesztési terv kialakításához is.

Jelenlét

Online

Ajánlott csoportlétszám

-

Fejlesztési idő

45 perc / user

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol

Egyéni és teamcoachingban a profil feldolgoztatása

Igény esetén

Fejlesztési forma

Online diagnózis

Célközönség

Vezetők és munkatársak

Kérdése van a DISC diagnózissal kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Pintér Tamás

Ügyvezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 20 970 14 85

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.