Élményalapú csapatépítés

A jól együttműködő csapat minden sikeres szervezet alapja. Azért viszont, hogy meglegyen az összhang, tenni is kell, de nem mindegy, hogy hogyan. Az átlagos csapatépítő programok gyakran kötetlen szórakozást jelentenek ugyan, de nem támogatják a kollégák mindennapos munkahelyi feladatvégzését. Az Élményalapú csapatépítés ötvözi a kettőt, maradandó élményt nyújt, ami a későbbiek során is motivációt jelent.

Kinek ajánljuk az Élményalapú csapatépítés programot?

A csapatszellem megerősítésére nem csak ott van szükség, ahol sok az új szereplő, az összeszokott teameknél is hasznos, ha időről időre a megszokottól eltérő helyzetekben találkoznak egymással és új dolgokat tanulnak egymásról a kollégák. Az Élményalapú csapatépítést azoknak a szervezeteknek ajánljuk, amelyeknél nagy a fluktuáció, valamint azoknak is, akik csapatszinten jelentős változáson mennek keresztül, nehezen elérhető célok, kihívást jelentő projektek küszöbén állnak, és kulcsfontosságú, hogy zökkenőmentes legyen a csapattagok együttműködése. Amennyiben a munkavállalók szervezet iránti elkötelezettségének fokozására van szükség, szintén tökéletes választás a program. 

Az Élményalapú csapatépítés eredményei

A résztvevők alaposabban megismerik egymást, új dolgokat tanulnak meg a másikról, életre szóló közös élményeket, emlékeket szereznek. Olyan kötelékek jönnek létre közöttük, amelyek a mindennapi munkájukat is segíteni fogják. Megtanulják, hogy számíthatnak egymásra, és sokkal hatékonyabbak, ha együttműködnek. A szervezet iránti elkötelezettségük nő, érezni fogják, hogy a csapathoz tartoznak. A program során fény derül a mindennapos működésük erősségeire és a fejlesztendő területekre is. A játékos szimuláció végén garantált a sikerélmény, amiből a későbbiekben is sokat meríthetnek. Ráadásul megtapasztalják az egymásrautaltságot, hogy együtt képesek leküzdeni az akadályokat, megoldani a problémákat, így ez a hétköznapokban sem jelent majd gondot.

A program témái és folyamata

01

Az Élményalapú csapatépítés személyre szabott és rendhagyó program.

02

A csapatépítés előtt az AGORA Intézet szakemberei felmérik, hogy mi az adott csapat elérendő célja, hogyan dolgoznak együtt, mikor és hogyan lépnek egymással interakcióba a kollégák.

03

Az előzetes felmérés, a csapat igényei alapján állítjuk össze a programot.

04

Az élményalapú szimuláció olykor például VR-szemüveggel szabadulás a börtönből, máskor kincskeresés vaktérképpel és fémdetektorral - az biztos, hogy olyan helyzeteket teremt, amelyek a csapat mindennapi működését imitálják, lefedik.

05

Közben felerősödnek a tipikus működések, amelyek jól elemezhetők és számos tanulsággal járnak.

06

A program alatt folyamatosan tréner figyeli a viselkedést, csapatdinamikát.

07

Szakértői vélemény készül a csapat működéséről. A programot kiértékelés követi, ahol fény derülhet például a kihasználatlan humánerőforrásra, vagy az információáramlás nehézségére is.

Jelenlét

Személyes

Ajánlott csoportlétszám

14-45 fő

Fejlesztési idő

2 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol / Német

Igény esetén

Szakértői vélemény

Fejlesztési forma

Tréning

Célközönség

Napi szinten együttműködő kollégák

Kérdése van az Élményalapú csapatépítésünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Dézsi Réka

Senior tréner-tanácsadó, coach

[email protected]
+36 30 640 40 61

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.