AC/DC kiválasztási módszer

Az új munkatársak felvétele, illetve a már meglévő munkavállaló új munkakörbe irányítása, képzése költséges és időigényes procedúra. Amennyiben a kiválasztott jelölt rövid időn belül elhagyja a szervezetet, veszteséges is. Az AC/DC kiválasztási módszer objektív visszajelzést ad a részvevők teljesítményéről, adottságairól és azokról a területekről, ahol fontos fejlődniük.

Kinek ajánljuk az AC/DC kiválasztási módszert?

Az  AC/DC kiválasztási módszer egy olyan metódus, amit eredetileg az amerikai hadseregben alkalmaztak a tisztek kiválasztására. Minden olyan szervezetnek ajánljuk, aki a szervezet bővítését, átalakítását, új munkatárs felvételét, karrierrendszer kialakítását tervezi, biztosra szeretne menni a jelöltek kiválasztásánál és elkerülné a magas fluktuációt.

Az AC/DC kiválasztási módszer eredményei

Az adott feladatkör, munkakör betöltéséhez a leginkább megfelelő személy kerül kiválasztásra, akivel hosszú távon is számolhat a szervezet. Nem kell attól tartani, hogy rövid időn belül felmond. A jelölt képességei, készségei és személyiségjegyei alapján is tökéletesen illik a szervezeti kultúrához, a betöltendő munkakörhöz. Partnereink visszajelzései alapján az így kiválasztott munkavállalók 90 százaléka 3 év után is a szervezetnél dolgozik és ér el sikereket.

A program témái és folyamata

01

1-2 napos komplett kiválasztási folyamat előre elkészített forgatókönyvvel, értékelőrendszerrel.

02

Az AGORA Intézet a teljes kiválasztási ívet végigkíséri.

03

A kiválasztást bonyolító szakértői bizottság kialakítása, amelybe két embert a szervezet, kettőt az AGORA Intézet delegál.

04

Az AGORA Intézet tanácsadói elkészítik a forgatókönyvet, ami tartalmazza, hogy a kiválasztási folyamat során milyen szimulációk lesznek, mit kell figyelniük és pontozniuk a bizottsági tagoknak.

05

A szervezettel együtt meghatározásra kerülnek a pozíció betöltéséhez szükséges legfontosabb kompetenciák.

06

A tökéletes jelölt kiválasztását személyiségtesztek is támogatják.

Jelenlét

Személyes

Ajánlott csoportlétszám

6-14 fő

Fejlesztési idő

1-2 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol

Pszichológia tesztek licencének átadása

Igény esetén

Kiválasztási folyamat

Tanácsadás

Célközönség

HR és leendő ember vezetője

Kérdése van az AC/DC kiválasztási módszerrel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Tóth Zoltán

PM üzletág-vezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 20 487 28 80

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.