IT biztonság képzés

Az informatikai biztonság kiemelten fontos terület a vállalatok és szervezetek számára. Akik rendelkeznek ilyen ismeretekkel és készségekkel, versenyképesebbek a munkaerőpiacon. Képzésünk segítségével a résztvevők megérthetik az informatikai fenyegetéseket és veszélyeket, valamint megtanulhatják, hogyan védekezzenek ellenük, ezáltal növelve az adatok és rendszerek biztonságát, és csökkentve a kockázatokat.

Kinek ajánljuk az IT biztonság képzést?

Ajánljuk informatikai szakembereknek és rendszergazdáknak, akiknek hivatásuk az informatikai rendszerek és hálózatok biztonságának fenntartása és védelme. Vezetőknek és döntéshozóknak, akiknek szükségük van átfogó megértésre az informatikai biztonság kérdéseiről, hogy hatékony döntéseket hozhassanak a vállalatuk vagy szervezetük számára. Adatvédelmi és biztonsági szakembereknek, akik érdeklődnek az adatvédelem és a biztonsági előírások iránt, és szeretnék javítani a vállalati adatvédelmi stratégiát és gyakorlatokat. Jogászoknak, akiknek szükségük van az informatikai biztonsági kérdések jogi vonatkozásainak jobb megértésére és a jogszabályi követelmények betartására. Mindazoknak, akik meg akarják tanulni, hogyan védhetik meg magukat az online veszélyektől és fenyegetésektől.

Az IT biztonság képzés eredményei

A résztvevők új ismeretekkel gazdagodnak az informatikai fenyegetésekről, támadásokról, és a biztonsági megoldásokról, továbbá, olyan készségeket sajátítanak el, mint a hálózatbiztonság, adatvédelem, malware elemzés és incidenskezelés. Képesek lesznek hatékonyabb biztonsági stratégiák kidolgozására és végrehajtására a vállalatuk vagy szervezetük számára, ami segít az adatok és rendszerek védelmében. Felkészültebbek lesznek a különböző informatikai fenyegetések felismerésére és azok elleni védekezésre, így csökkentve a vállalatukra vagy szervezetükre leselkedő kockázatokat. Biztonságosabban tudnak navigálni az online térben, növelve ezzel az ügyfelek és partnerek bizalmát. Képesek lesznek megfelelő elővigyázatossági intézkedéseket bevezetni, így csökkenthetik a vállalatuk informatikai biztonsági kockázatait és védelmi sebezhetőségeit.

A program témái és folyamata

01

Kiberbiztonság alapelvei és terminológiája. Kibertámadás típusok és veszélyek.

02

Hálózati biztonsági alapelvek. Tűzfalak, IDS (Intrusion Detection Systems), IPS (Intrusion Prevention Systems) használata.

03

Operációs rendszerek biztonsági beállításai. Patch management és frissítések kezelése.

04

Adatvédelem és adatbiztonság alapelvei. Titkosítás és adatvédelmi jogszabályok.

05

Webbiztonság. Webalkalmazás biztonsági kihívások. Cross-Site Scripting (XSS), SQL Injection és más támadások elhárítása.

06

Felhasználók képzése és tudatosságra nevelése a biztonsági kockázatokról. Szociális tervezésű támadások elleni védekezés.

07

IT biztonsági politikák kidolgozása és végrehajtása. Biztonsági incidenskezelési folyamatok.

08

Mobil eszközök biztonsági kihívásai. MDM (Mobile Device Management) és EMM (Enterprise Mobility Management) alkalmazása.

09

WIFI biztonsági protokollok és beállítások. Vezeték nélküli hálózatok védelme.

10

Felhőszolgáltatások biztonsági aspektusai. Felhőalapú biztonsági megoldások.

11

Etikai hackelés alapjai. Penetrációs tesztek kivitelezése és eredmények értékelése.

12

Különböző IT biztonsági tanúsítványok (pl. CISSP, CEH) bemutatása és elérése.

13

Biztonsági incidens szimulációk és gyakorlatok. Szerepjátékok a biztonsági helyzetek kezelésében.

14

Az IT biztonság jövőbeli kihívásai és fejlődési trendek. Mesterséges intelligencia és gépi tanulás a biztonságban.

Jelenlét

Személyes / Online

Ajánlott csoportlétszám

10-20 fő

Fejlesztési idő

1-2 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar

Fejlesztési forma

Tréning

Kérdése van a IT biztonság képzésünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Tuba Vera

Oktatásszervező

[email protected]
+36 20 339 67 79

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.