Szervezeti értékek

A szervezetek életében minden egyes döntést valós, a mindennapokban is érthető és követhető szervezeti értékek határoznak meg. Ezek egyértelmű megadása, illetve figyelembe vétele nélkül a szervezet nem képes hatékony stratégiaalkotásra, növekedésre, és nem tud egységes brandet építeni.

Kinek ajánljuk a Szervezeti értékek programot?

A fejlesztést olyan vállalatoknak, intézményeknek ajánljuk, amelyeknél az értékek hiányoznak, vagy nem valósak, esetleg követhetetlenek a mindennapokban a kollégák számára. Vagy olyan sok van belőlük, hogy menedzselhetetlenné és implementálhatatlanná váltak a napi működés során. Ahol stratégiai döntések, előléptetések és elbocsátások születnek meg az értékeket figyelmen kívül hagyva. Ahol a cég munkatársai nem tudnák felsorolni a szervezet értékeit vagy nem ezen értékek mentén dolgoznak. Azoknak a szervezeteknek, amelyeknek nehézséget jelent arra válaszolni, hogy mi különbözteti meg őket az iparág többi szereplőjétől. Minden közép- és felsővezetőnek, akinek feladata a szervezet értékeit menedzselni és napi szinten képviselni a kollégák és a külső ügyfelek felé is. 

A Szervezeti értékek program eredményei

Létrejönnek a szervezeti értékek, illetve lezajlik ezek implementációs diagnózisa, implementációs tervdokumentum készül. A már meglévő értékek valós tartalommal töltődnek meg. Az SZMSZ-en és munkaköri leíráson túl célirányos egyéni és vállalati döntések születnek az értékek mentén. Nő a munkavállalói lojalitás, ezzel párhuzamosan csökken a fluktuáció. Az előléptetés és az elbocsátás folyamata egyértelműsödik, a teljesítményértékelés szinkronba kerül a vállalati értékekkel. A külső és a belső kommunikáció egyaránt tisztul, hatékonyabbá válik a stratégiaalkotás. A szervezet az ügyfeleket, a fogyasztókat és az új generációs munkavállalókat is könnyebben meg tudja szólítani. Az értékek tisztázása és implementálása révén jövőbíztos szervezet épül.

A program témái és folyamata

01

A szervezeti értékek helye, szerepe és működése egy kiváló szervezetben.

02

A szervezeti értékek képviselete a szervezeten belül és kívül.

03

Mitől lesz egy szervezeti érték valós, a mindennapokban tetten érhető a kollégák számára? Avagy a szervezeti értékek implementációja.

04

Az SZMSZ-en és munkaköri leíráson túli egyéni és szervezeti döntések az értékek mentén.

05

Érték alapú menedzsment és teljesítményértékelés.

Jelenlét

Személyes

Ajánlott csoportlétszám

5-20 fő

Fejlesztési idő

2 nap

Megrendelhető nyelv

Magyar

Érték-implementációsterv és megvalósítás

Igény esetén

Fejlesztési forma

Workshop és tanácsadás

Célközönség

Felső- és középvezetők, valamint a különböző szervezeti egységek - szervezeti életciklusnak megfelelő - reprezentánsai képezik a leghatékonyabb csoportot

Kérdése van a Szervezeti értékek programunkkal kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Pintér Tamás

Ügyvezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 20 970 14 85

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.