Szervezeti életciklus diagnózis

Minden szervezet a maga életciklusának megfelelően viselkedik, életciklus jellemzőek a problémáik, a preferenciáik, hiányosságaik, kommunikációjuk - ezért életciklusuknak megfelelő fejlesztést és kommunikációt igényelnek. A fejlődési szakaszok nem történnek meg zavartalan módon, függetlenül attól, mennyire erős és felkészült a vezetés.  A Szervezeti életciklus diagnózis hatására a szervezet képes azonosítani, pontosan milyen előrelépésekre van szüksége, felgyorsul a fejlődési folyamat.

Kinek ajánljuk a Szervezeti életciklus diagnózist?

A Szervezeti életciklus diagnózist azoknak a szervezeteknek, startupoknak, kkv-knak, multinacionális vállalatok különböző életciklusban lévő szervezeti egységeinek ajánljuk, amelyek visszatérő problémákkal, túlterheltséggel szembesülnek a működésük során. Úgy érzik, hogy a fejlődésük elakad, falakba ütközik, lassabb ütemű, mint azt várnák. Az elakadások pontos okait viszont nem tudják egyértelműen beazonosítani. A diagnózis felvétele kifejezetten hasznos azoknak a szervezeteknek, amelyek nem szeretnék kudarcra ítélt fejlesztési projektekre felhasználni az erőforrásaikat.

A Szervezeti életciklus diagnózis eredményei

A diagnózis birtokában a szervezetek a napi problémákra tudatosan tekintenek, mérlegelni tudják, hogy azok a jelenségek, amelyeket elakadásnak, gátnak érzékelnek, a törvényszerű érési folyamat részei-e. A program eredményeképpen felgyorsul a fejlődési folyamat, javul a források felhasználása, csökken a pazarlás. A vezetők képesek lesznek arra, hogy döntéseiket mérhető, objektív, számszerűsített adatokra alapozzák, és döntéseik, fejlesztéseik eredményét kövessék az utánmérések segítségével.

A program témái és folyamata

01

A szervezet vezetőivel, tulajdonosaival, kulcsembereivel együtt meghatározzuk az elakadásokat, a szervezet továbblépésének gátjait.

02

A résztvevők megismerik a szervezetek életciklusait, beazonosítják, hogy a szervezetük pontosan melyik életciklusban van.

03

Kiszűrjük azokat a tüneteket, amelyek nem az életciklusnak megfeleltethetők.

04

A szervezet komplett képet kap a vizsgált területekről, részletes elemzésekkel ellátva.

05

A szervezet felkészül egy következő életciklusba való lépéshez.

Jelenlét

Személyes / Online

Ajánlott csoportlétszám

5-20 fő

Fejlesztési idő

1 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol

Igény esetén

Szakértői vélemény

Fejlesztési forma

Workshop

Célközönség

Felsővezetők, középvezetők

Kérdése van a Szervezeti életciklus diagnózisunkkal kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Pintér Tamás

Ügyvezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 20 970 14 85

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.