Reziliencia tréning

A 21. század túlzott ingergazdagsága és az élet minden területén jelentkező állandó változások folyamatos kihívások elé állítják az embereket. Az, hogy ki mennyire veszi könnyedén az akadályokat, nagyban függ a rugalmas ellenállóképességétől, vagyis a rezilienciájától. A Reziliencia tréning kiemelkedő eszköz a belső bizonytalanság és válságok kezelésére, hozzájárul a lelki harmónia helyreállításához, valamint a változó körülményekhez való egészséges, rugalmas alkalmazkodáshoz.

Kinek ajánljuk a Reziliencia tréninget?

A rugalmas ellenállóképesség az élet minden területén fontos képesség, a munkahelyi és a magánéleti kihívások kezelésében is segít. A Reziliencia tréning azoknak a munkavállalóknak kifejezetten hasznos, akiket nap mint nap sok stressz ér, gyakran változó környezetben, jelentős nyomás mellett kell teljesíteniük, és ez olykor megviseli őket. Olyan szervezeteknek, amelyek törődnek a munkavállalóik jóllétével, mentális és fizikai egészségével, és azt szeretnék, ha a dolgozóik eredményesen küzdenének meg a felmerülő nehézségekkel és sikeresen alkalmazkodnának a változásokhoz.

A Reziliencia tréning eredményei

A tréningen résztvevők önismerete mélyül, rugalmas megküzdési képességük erősödik. A megszerzett tudást a munkahelyükön és a magánéletükben is kamatoztatni tudják. A tanultak pozitív hatással vannak a mentális és a fizikai egészségükre egyaránt, elégedettebbek és hatékonyabban lesznek. A munkahelyi eredményességük jelentősen nő, harmonikusabb lesz a munkahelyi légkör, javul a dolgozói jóllét, csökken a fluktuáció és a betegszabadságon töltött napok száma. A dolgozók nem zárkóznak el mereven a változásoktól, hanem teljesíthető kihívást látnak benne, ami a szervezet egészének sikerességét fokozza.

A program témái és folyamata

01

A reziliencia megismerése személyes, gyakorlati példákon keresztül.

02

A reziliencia négy nagy kategóriájának (szociális, fizikai, érzelmi, pszichológiai) meghatározása.

03

A négy kategória legfontosabb összetevőinek megismerése. Annak tudatosítása, hogy mindegyiknek erősnek kell lennie ahhoz, hogy a változásokat pozitívan tudjuk kezelni.

04

Önismereti stressz-teszt, amely megmutatja, hogy ki mennyi változással szembesült az elmúlt időszakban.

05

Hogyan lehet erőforrás a stressz?

06

Hogyan hat a pozitív gondolkodás a szervezetünkre a tudományos vizsgálatok szerint?

07

Pozitív jövőkép megteremtése.

08

A program végén egyéni fejlesztési terv, mérhető, időben behatárolható akcióterv készül a négy reziliencia-kategóriához, amit a résztvevők a jövőben útmutató gyanánt használhatnak.

Jelenlét

Személyes

Ajánlott csoportlétszám

14-16 fő

Fejlesztési idő

1-2 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol / Német

Igény esetén

Szakértői vélemény

Fejlesztési forma

Tréning

Célközönség

Minden vezető és munkavállaló

Kérdése van a Reziliencia tréningünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Soós Andrea

Tréner-tanácsadó, coach

[email protected]
+36 30 488 18 67

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.