Színes csapat, hatékony együttműködés tréning

Minél többféle egyéniség dolgozik egy csapatban, annál nagyobb az esély a konfliktusra, viszont annál hatékonyabb is a csapat. Ha a csapattagok megértik és elfogadják a különbözőségeiket, jóval eredményesebb közös munkára lesznek képesek. Együttműködés tréningünket kifejezetten olyan színes csapatoknak fejlesztettük, ahol számos különböző életkorú és személyiségű munkavállaló dolgozik együtt.

Kinek ajánljuk a Színes csapat, hatékony együttműködés tréninget?

Az állandó konfliktusok jócskán megnehezítik a munkavégzést, rossz hangulathoz, magas fluktuációhoz és csökkent teljesítményhez vezetnek. A különböző személyiségű vagy életkorú dolgozók közös munkája általában nem zökkenőmentes, pedig a sokféleség, ha jól használjuk, valójában a team legfőbb erőssége. Amennyiben a csapatból valamelyik generáció vagy személyiségtípus hiányzik, annak a generációnak vagy személyiségtípusnak a megoldási eszköztára is hiányozni fog. A Színes csapat hatékony együttműködés programot a személyközi konfliktusokkal terhelt csapatoknak ajánljuk. Olyan csapatoknak, akik kevesebb vitás helyzetet szeretnének és kiaknáznák a sokszínűségükben rejlő potenciált.

A Színes csapat, hatékony együttműködés tréning eredményei

A csapattagok elfogadják és tisztelik egymást, megismerik a másik erősségeit, így hatékonyan és konfliktusmentesen tudnak együtt dolgozni. Mélyül a résztvevők önismerete, csökken a fluktuáció. A vezetők megismerik, a csapatukban milyen szerepekből van sok, és melyek azok, amik hiányoznak, ezt a tudást pedig a következő felvételnél hasznosíthatják. Azzal is tisztában lesznek, hogy egy adott csapatból kit állítsanak egy bizonyos feladat élére, hogy biztosan sikeres legyen a projekt. A döntést a többi munkavállaló is érteni fogja. A program tanulságos és szórakoztató élményt jelent, ami közelebb hozza egymáshoz a kollégákat.

A program témái és folyamata

01

Az AGORA Intézet szakemberei felmérik, hogy az adott csapatban mi okozza a legtöbb konfliktust, erre javasolnak egy kategorizáló rendszert, személyiségtesztet, ami a szervezeti kultúrához és a megrendelő igényeihez igazodik.

02

A kategorizáláshoz leggyakrabban használt személyiségteszt az MBTI, a DISC és a Belbin.

03

Amennyiben generációs különbségek okozzák a konfliktusokat, a tréning a generációs sajátosságokat állítja középpontba.

04

Résztvevői érzékenyítés, attitűdformálás: mi az, ami a másikban tetszik, és mi az, ami zavar benne?

05

A kiválasztott teszt felvétele, a tesztek alapján a résztvevők kategóriákba sorolása.

06

Együttműködést fejlesztő gyakorlatok, amibe minden résztvevőnek bele kell tennie az ő kategóriájához tartozó erősséget azért, hogy az adott szituációt meg tudják oldani.

07

Szórakoztató, játékos szimulációs feladatok, amelyek fontos tanulságokkal is szolgálnak a csapattagoknak.

Jelenlét

Személyes

Ajánlott csoportlétszám

14-24 fő

Fejlesztési idő

1-2 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol / Német

Szakértői vélemény a csoportdinamikáról

Igény esetén

Fejlesztési forma

Tréning

Célközönség

Egy szervezeti egységben dolgozó kollégák

Kérdése van a Színes csapat, hatékony együttműködés tréningünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Soós Andrea

Tréner-tanácsadó, coach

[email protected]
+36 30 488 18 67

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.