Vízió-misszió

A vízió és a misszió adja a szervezet identitását, célkitűzéseit, nélkülözhetetlen a stratégiaalkotáshoz.

Kinek ajánljuk a Vízió-misszió programot?

A misszió az, amivel a szervezet megkülönbözteti magát a többi cégtől, a vízió pedig a távlati cél. Világos küldetésnyilatkozat és jövőkép nélkül egy szervezet csak a véletlenre hagyatkozhat, hogyha sikereket akar elérni, így viszont az eredmény is esetleges. A workshopot azoknak a szervezeteknek ajánljuk, amelyek nem tudják meghatározni pontosan a szerepüket és a helyüket a piacon, nincs világos küldetéstudatuk. Bizonytalanok abban, hogy mi különbözteti meg őket a többi piaci szereplőtől. Elakadásokat tapasztalnak a szervezet fejlődésében, gyarapodásában, nem elégedettek a fejlődés ütemével. Úgy érzik, hogy megrekedtek, nem látják, merre tartanak. A munkavállalók motiválatlanságával, valamint magas fluktuációval szembesülnek.

A Vízió-misszió program eredményei

A workshopon a valóságnak megfelelő, értékalapú vízió és misszió kerül kidolgozásra. A stratégiaalkotás stabil alapokra helyeződik. A világosan meghatározott és kommunikált jövőkép és küldetésnyilatkozat identitást, büszkeséget ad a dolgozóknak. A munkavállalók motiváltabbak lesznek, kialakul bennük a tulajdonosi szemlélet, érdekeltté válnak a szervezet sikerességében. Javul a dolgozói elégedettség, nő a munkavállalói lojalitás és elkötelezettség.Ezzel párhuzamosan csökken a fluktuáció. A szervezet érdeke és a munkavállalói egyéni önmegvalósítás harmóniába kerül.

A program témái és folyamata

01

Küldetésnyilatkozat megalkotása, amely választ ad a legalapvetőbb kérdésekre: Kik vagyunk? Mit akarunk? Hogyan akarjuk? Miben vagyunk különlegesek?

02

A szervezet értékalapú víziójának és missziójának meghatározása.

03

Egyértelmű, elérhető és mindenki számára motiváló jövőkép kidolgozása a szervezet igényeire szabva.

Jelenlét

Személyes

Ajánlott csoportlétszám

6-16 fő

Fejlesztési idő

1 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol

Igény esetén

Szakértői tanulmány

Fejlesztési forma

Workshop

Célközönség

Tulajdonosok, felső- és középvezetők, kulcsemberek

Kérdése van a Vízió-misszió programunkkal kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Pintér Tamás

Ügyvezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 20 970 14 85

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.