MBTI

A Myers-Briggs személyiségtipológia (MBTI) a világszinten leggyakrabban használt személyiségteszt, amelyet olyan szervezetek is alkalmaznak, mint például a NASA, McKinsey, Deloitte. Az MBTI segítségével megértjük saját magunk és munkatársaink alapvető mozgatórugóit és viselkedésének okait.

Kinek ajánljuk az MBTI programot?

Az MBTI elvégzését azoknak a vezetőknek ajánljuk, akik úgy érzik, a csapatukban sok a hatékony munkavégzést nehezítő konfliktus, illetve bizonyos problémák megoldására, feladatok elvégzésére a team nem alkalmas. Azoknak a HR szakembereknek, akik jelentős fluktuációval szembesülnek, és a betöltendő munkakörökhöz a személyiségjegyeikben leginkább illő, tartósan beváló munkavállalókat szeretnék megtalálni. Mindenkinek, aki tisztább képet szeretne kapni a saját erősségeiről és fejlesztendő területeiről, illetve annak, aki emberekkel foglalkozik, és gondja akad a környezetében lévők viselkedésének, kommunikációjának, motivációinak megértésével.

Az MBTI program eredményei

Az MBTI megismerésének köszönhetően színesebb lesz a csapat, csökken a stressz, javul a kommunikáció és a konfliktuskezelés, továbbá a team hatékonysága. A résztvevők önismerete mélyül, felismerik a saját erősségeiket, fejlesztendő területeiket, rájönnek, hogy milyen munkakörök betöltésére a legalkalmasabbak. A jobb megértés révén az emberek képesek elfogadni munkatársaik viselkedését anélkül, hogy azt személyeskedésnek éreznék.

A program témái és folyamata

01

Az MBTI személyiségteszt négy különböző dimenzió, ellentétpár mentén méri fel és azonosítja be az egyén személyiségtípusát, viselkedési preferenciáit. A teszt kitöltőjét a 16 személyiségtípus valamelyikébe sorolja.

02

A programon résztvevők az MBTI négy dimenzióját (energia és feltöltődés, információbefogadás, döntéshozatal, időgazdálkodás) játékos feladatok, szimulációk révén ismerik meg. Ezek során elhelyezik magukat a négy dimenzió mentén.

03

A részletes teszt felvétele szintén játékos formában történik.

04

A résztvevők kétoldalas, személyes jellemzés kapnak, amely kitér az erősségeikre, a fejlesztendő területeikre, és arra is, hogy milyen munkakörnyezetben szeretnek dolgozni.

05

A jellemzés validitása 90% feletti világszinten.

Jelenlét

Online

Ajánlott csoportlétszám

-

Fejlesztési idő

45 perc/user

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol

Egyéni és teamcoachingban a profil feldolgoztatása

Igény esetén

Fejlesztési forma

Online diagnózis

Célközönség

Vezetők és munkavállalók egyaránt

Kérdése van az MBTI diagnózissal kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Soós Andrea

Tréner-tanácsadó, coach

[email protected]
+36 30 488 18 67

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.