Tehetségprogram

A szervezetek életében kulcsfontosságúak a tehetségek. Felvételük idő-, energia- és pénzigényes folyamat. Ahhoz, hogy mindez megtérüljön, arra van szükség, hogy hosszú távon a vállalat dolgozói maradjanak. A Tehetségprogram segíti a tehetséges munkavállalók felismerését, fejlesztését és megtartását, ami fenntartható versenyelőnyt és innovációt eredményez a szervezetek számára.

Kiknek ajánljuk a Tehetségprogram tanácsadást?

A tehetségek megtartása korántsem egyszerű feladat, hiszen ha úgy érzik, nem tudnak előrelépni és folyamatosan fejlődni, motiválatlanná válhatnak. Ekkor könnyebben lecsaphat rájuk egy másik, adott esetben konkurens cég. Mit kell tenni ahhoz, hogy a valódi tehetség a szervezetnél maradjon, és beteljesítse a benne lévő potenciált?  A tehetségprogramok segíthetnek a tehetségek megtartásában, pályájuk egyengetésében. Ahhoz viszont, hogy valóban célt érjenek, több feltételnek is teljesülnie kell. Sok szervezet már a tehetség felismerésében, kiválasztásában hibázik, gyakori probléma, hogy a vezető szubjektív szempontok mentén, szimpátia alapján dönt, ami erőteljesen demotiválja a valódi tehetséget, csökkenti az elkötelezettségét. A jól működő tehetségprogram viszont rendkívül hatékony szervezeten belüli motivációs eszköz, ami nemcsak a kiválasztottak lelkesedését fokozza, hanem a többieket is eredményesebb munkavégzésre sarkallja, hogy bekerüljenek a programba. Minden olyan szervezetnek ajánljuk a Tehetségprogram tanácsadást, amely szeretné megtartani és motiválni a legtehetségesebb embereit, hogy elkötelezett munkavállalók, idővel tapasztalt vezetők, mentorok, kulcsemberek legyenek belőlük. 

A Tehetségprogram tanácsadás eredményei

A Tehetségprogram tanácsadást igénybe vevő szervezetnél a valódi tehetség kerül kiválasztásra. Felmérik a skilljeit, hogy miben kiemelkedő, illetve mely területeken szükséges fejleszteni. Mindezek fényében meghatározzák, hogy hosszú távon milyen pozícióra alkalmas. A tehetség a szervezetnél marad, karriert fut be, kulcsember, vezető lesz. Nő a lojalitása és a motivációszintje, folyamatosan fejlődik, így egyre magasabb szinten tudja ellátni a munkáját, ami a szervezet eredményességét is fokozza. Példája motiválja a többi dolgozót. Önfenntartó rendszer alakul ki, mivel a szervezet tehetségprogramját teljesítő munkavállaló később mentorrá léphet elő, aki hatékonyan tudja segíteni az újabb résztvevőket. Vitathatlan előny továbbá, hogy az így kiválasztott munkavállaló tisztában van a szervezet működésével, szemben a kívülről hozott vezetővel.

A program témái és folyamata

01

Az AGORA Intézet szakemberei megvizsgálják, hogy a szervezetnél jelenleg kik a tehetségek, és milyen szempontok alapján választják ki őket.

02

Felmérik, hogy mennyire működik jól a jelenlegi rendszer, milyen fejlesztésekre szorul.

03

Objektív mérőrendszer kialakítása.

04

Karrierút-tervezés és -sztenterdizálás.

05

További eszközök, képzések, fejlesztések meghatározása, belső mentorprogram kialakítása.

06

A későbbiekben a részeredmények egyeztetése, lemorzsolódási százalékok értékelése.

Jelenlét

Személyes / Online / Hibrid

Ajánlott csoportlétszám

-

Fejlesztési idő

1-5 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol

Igény esetén

Program kidolgozása

Fejlesztési forma

Tanácsadás

Célközönség

HR, szervezeti egységek vezetői

Kérdése van a Tehetségprogramunkkal kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Nemes Zsuzsanna

Senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 30 529 95 78

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.