Projektszerű együttműködés tréning

Még egy összeszokott csapatnál sem mindig zökkenőmentes az együttműködés, de különösen nehéz akkor, ha a team egy adott projektre áll csak össze, és a munkavállalók nem ismerik egymást. A Projektszerű együttműködés tréning növeli a csapat hatékonyságát, tisztázza és rendszerezi az összes nehezítő tényezőt.

Kinek ajánljuk a Projektszerű együttműködés tréninget?

Amennyiben a csapattagok egy projektben dolgoznak egy aktuális problémán vagy feladaton, gyakran nehezíti a közös munkát, hogy nem tudják, mire számíthatnak egymástól, nem tiszták a hierarchikus viszonyok, a szabály- és keretrendszerek. Problémát jelenthet, hogy nincs meghatározva, ki kinek a helyettesítője, mik az információs csatornák, ki milyen felelősséggel és kötelezettségekkel rendelkezik a projekten belül. Ezek a hiányosságok jócskán hátráltathatják a projekt sikerességét, növelhetik a költségeket és a konfliktusok előfordulásának valószínűségét is. A Projektszerű együttműködés tréning minden ideiglenes jelleggel összeállított team számára rendkívül hasznos, ezért lehetőség szerint már az induláskor érdemes sort keríteni rá.

A Projektszerű együttműködés tréning eredményei

Mindenki számára teljesen átlátható és tiszta lesz a szabály- és keretrendszer, a résztvevők pontosan ismerik a saját szerepüket és felelősségi körüket a projekten belül, így magabiztosan vesznek részt benne. Meghatározzuk, hogy mik az információs csatornák és a prioritások, mely esetekben van szükség azonnali cselekvésre, milyen rendszerességgel, ki kinek számol be. Csökken a konfliktusok előfordulási gyakorisága, jóval hatékonyabb, olajozottabb lesz az együttműködés. Félreértések, információhiány miatt biztosan nem lesz csúszás és költségnövekedés.

A program témái és folyamata

01

A projekt részletes feltérképezése. Például kikből áll, mennyi időre jött létre, mennyi erőforrással rendelkezik.

02

A belső szervezeti kultúra szerint kötelezően használt kommunikációs csatornák felmérése.

03

Kommunikációs szabályrendszer létrehozása.

04

Stakeholder-elemzés a projekten, szervezeten belül, kerékkötők azonosítása.

05

Hogyan kezelhetők a felmerülő konfliktusok?

06

Hatókörön túli vezetés - hogyan adhatok feladatot egy olyan embernek, akinek nem vagyok a felettese a szervezeti hierarchia szerint?

07

A projekt mérföldköveinek kijelölése.

08

Különböző motivációs eszközök és stratégiák elsajátítása, melyek segítenek támogatókat szerezni, magunk mellé állítani másokat.

09

Projekt zárása.

Jelenlét

Személyes

Ajánlott csoportlétszám

8-12 fő

Fejlesztési idő

1-2 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar

Igény esetén

Szakértői vélemény

Fejlesztési forma

Tréning, workshop

Célközönség

Projekt-teamtagok

Kérdése van a Projektszerű együttműködés tréningünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Tóth Zoltán

PM üzletág-vezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 20 487 28 80

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.