Haladó Excel képzés

Haladó Excel képzésünk célja az, hogy a résztvevők magasabb szintű tudást és készségeket szerezzenek az Excel használatában, ami elősegítheti a szakmai fejlődést és versenyképességet.

Kinek ajánljuk a Haladó Excel képzést?

A képzést azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek alapvető Excel ismeretekkel és szeretnék továbbfejleszteni és elmélyíteni tudásukat az Excel használatában. Azoknak lehet hasznos a képzés, akik munkájuk során gyakran használják az Excelt, és szeretnék továbbfejleszteni tudásukat, hogy hatékonyabban kezelhessék az adatokat és feladatokat. Az adatelemzés terén jártas szakembereknek is ajánljuk, akik összetettebb adatelemzési technikákat és eszközöket szeretnének elsajátítani az Excelben. Az Excel haladó funkcióinak és módszereinek ismerete segíthet az üzleti adatok elemzésében és döntéshozatalban, továbbá segíthet az önfejlesztésben és szakmai előmenetelben.

A Haladó Excel képzés eredményei

A résztvevők elmélyítik tudásukat az Excel haladó funkcióiról és módszereiről, például összetettebb függvények, adat-modellezési technikák, makrók és VBA programozás terén. Az új technikák elsajátítása lehetővé teszi, hogy hatékonyabban kezeljék az adatokat, például nagyobb adatkészletek kezelésével, összetettebb jelentések és grafikonok készítésével. Az Excel haladó funkciói segíthetnek a résztvevőknek a projektkezelésben, például időbeosztások, költségvetések és erőforrások kezelésében. A résztvevők professzionálisabb és testreszabottabb jelentéseket, táblázatokat és grafikonokat készíthetnek, amelyeket hatékonyabban tudnak megosztani és bemutatni. Az Excel haladó ismeretei növelik a versenyképességet, különösen azokban a munkakörökben, ahol az adatkezelés és elemzés fontos szerepet játszik.

A program témái és folyamata

01

Haladó függvények és képletek. Összetett matematikai és statisztikai függvények. Logikai és keresési függvények. Függvények beágyazása és kombinálása.

02

Adatkezelés és adattranszformáció. Adatok rendezése, szűrése, szegmentálása. Adatok importálása más forrásokból (pl. más Excel fájlok, adatbázisok). Pivot táblák és PivotChart-ok létrehozása.

03

Grafikonok és diagramok haladó szintű kezelése. Többtengelyes diagramok létrehozása. Egyéni grafikonok és diagramok testreszabása.

04

Feltételes formázás összetett feltételekkel. Adatok térképen történő megjelenítése.

05

Haladó adatmodellezés. Adattáblák és kapcsolatok létrehozása. DAX (Data Analysis Expressions) nyelv használata az adatmodellek kialakításához.

06

Az alapvető makrók készítése és futtatása. VBA alapok és egyszerű scriptek írása.

07

Adatvédelem és biztonság. Jelszavakkal védett munkafüzetek létrehozása. Jogosultságok kezelése és munkafüzetvédelem.

08

Speciális funkciók. Szimuláció és célzott szcenáriók. Solver használata optimalizációs problémák megoldásához.

09

Automatizált riportok készítése. Dinamikus és interaktív riportok készítése. Adatok automatikus frissítése és frissítési lehetőségek kezelése.

10

Egyéb haladó témák. Az Excel táblázatok és diagramok testreszabása és formázása. Egyedi funkciók és formulák létrehozása.

Jelenlét

Személyes / Online

Ajánlott csoportlétszám

10-20 fő

Fejlesztési idő

1-2 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar

Fejlesztési forma

Tréning

Kérdése van a Haladó Excel képzésünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Tuba Vera

Oktatásszervező

[email protected]
+36 20 339 67 79

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.