Lean alapképzés vezetőknek

A lean alapok elsajátítása, a Lean alapképzés a vezetőknek különösen a termelési és szolgáltatási ágazatokban létfontosságú. A Japánból származó folyamatszemléletű menedzsment módszer minimalizálja a veszteségeket, javítja a hatékonyságot és a legkisebb erőforrásokkal segít a valódi minőségi érték előállításában.

Kinek ajánljuk a Lean alapképzés vezetőknek programot?

A Japánból, az autógyártásból származó lean metódus egy olyan folyamatszemléletű menedzsment, amely minimalizálja a veszteségeket és javítja a termék-előállítási, szolgáltatási, adminisztrációs folyamatok hatékonyságát. Arra ad választ, hogy hogyan lehet a vevő számára a lehető legnagyobb, valóban minőségi értéket előállítani a lehető legkisebb erőforrás, idő és energia felhasználásával. A vezetőknek meg kell tanulniuk a leant ahhoz, hogy később menedzselni tudják. Olyan vezetőknek ajánljuk a képzést, akik rugalmasabbá tennék a rájuk bízott szervezeteket, csapatokat, minimalizálnák a költségeket, fokoznák a szervezet termelékenységét. Azoknak a vezetőknek, akik szeretnék, hogy a dolgozók képesek legyenek az önálló, magas szintű munkavégzésre. Hatékonyabbá tennék a belső munkafolyamatokat, piaci előnyre tennének szert, azonnal látható megtérülést szeretnének. Versenyelőnyre tennének szert a konkurenciával szemben.

A Lean alapképzés vezetőknek program eredményei

A résztvevő elsajátítja a lean fogalmát, filozófiáját, megismeri a folyamatokban lévő veszteségtípusokat, a veszteségek minimalizálásának eszközeit, lehetőségeit. Új folyamatirányítási és fejlesztési módszereket, elveket és eszközöket sajátít el.  Megismeri, elmélyíti a sikeres vezető kompetenciáit, képes lesz önmaga és csapata tevékenységének hatékonyabb megszervezésére. Elsajátítja azt a menedzsment szemléletet és menedzser-eszköztárat, amivel a leant a szervezeti kultúrába implementálni tudja, és fenntarthatóvá teszi. A lean eredményeképpen termelékenyebb lesz a szervezet és mérhetően csökkennek a költségei. Nagyobb profit ugyanazon az egységnyi termelésen vagy szolgáltatáson, a vállalkozás képes dinamikusabban beszállni az árversenybe, akár csökkenteni is tud az árain, kevesebb ember kell ugyanannyi munka elvégzéséhez. Profibb és egyénre szabottabb lesz a vevő kiszolgálása. Hatékonyabbá válnak a belső folyamatok.

A program témái és folyamata

01

A lean filozófiája, alapjai.

02

A 7+2 veszteségtípus.

03

A veszteség felismerésének, csökkentésének módszerei.

04

Új folyamatirányítási és fejlesztési módszerek, eszközök, elvek.

05

Lean-eszköztárak elsajátítása.

06

A leanhez szükséges vezetői készségfejlesztés, hogy a szervezeten belül folyamatosan fenntartható legyen a lean metódus.

07

A lean gyakorlati alkalmazhatósága.

08

Szimulációs gyakorlatok szolgáltatáshoz vagy termeléshez kapcsolódóan.

09

Sikeres vezető kompetenciái, helyzetfüggő vezetés, kommunikáció, motiváció, időmenedzsment.

Jelenlét

Személyes

Ajánlott csoportlétszám

8-12 fő

Fejlesztési idő

4 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar

Fejlesztési forma

Tréning

Célközönség

Közép- és felsővezetők

VSM tanácsadás, lean kultúra-diagnózis, 360 fokos vezetői diagnózis

Igény esetén

Kérdése van a Lean alapképzés vezetőknek tréningünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Merkert Zoltán

Lean üzletág-vezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 30 912 24 85

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.