Vezetői készségek fejlesztése

Ahhoz, hogy valaki jó vezető legyen, négy különböző vezetői szerepet kell váltakozva, az adott helyzettől függően betöltenie, ezek a stratéga, az ellenőrző, a fejlesztő és a szakértő. Személyiségfüggő, hogy ki melyik szerepben időzik el ösztönösen többet, ám az nem vezet jóra, ha felborul az egyensúly. A Vezetői készségek fejlesztése tréning az egyensúly helyreállításában, megtalálásában is segít.

Kinek ajánljuk a Vezetői készségek fejlesztése tréninget?

A vezető hozzáállása a csapat teljesítményére, munkamoráljára, motivációjára is rányomja a bélyegét. Az a vezető például, aki túl sok időt tölt el az ellenőrző szerepében, a fejlesztőt pedig hanyagolja, azt veheti észre, hogy az emberei nem fejlődnek a tehetségüknek vagy az elvártaknak megfelelően. Ugyanakkor az sem ideális, ha állandóan fejleszt, de nem tud számonkérni. Intő jel, ha a dolgozók demotiváltak, nem eléggé lojálisak, a vezető nem tudna kijelölni közülük egy helyettest. Az egyensúly felborulására utal, ha úgy érzi, egyszerűbb elvégeznie bizonyos feladatokat, mint megtanítania rájuk az embereit, ha a mindennapok során nem tartja szem előtt a KPI-okat, így azokkal leginkább csak a telejsítményértékelők idején találkozik. Ha kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy a csapatát vezetni tudja, mert úgy gondolja, ő nem tudná végezni azt a munkát, amit ők. Amennyiben nehezére esik ellenőrizni a munkavállalókat, betartatni a szabályokat, előírásokat, visszajelzést adni a negatív teljesítményről.

A Vezetői készségek fejlesztése tréning eredményei

A tréningen résztvevő megismeri, hogy jelenleg melyik szerepben mennyi időt tölt el, megtanulja, hogy melyikre kéne jobban fókuszálnia. Magabiztosabb, sikeresebb és eredményesebb vezető lesz, a felettesei és a csapata is elégedettebb lesz vele. Összhangba kerülnek a rövid-, közép- és hosszútávú céljai és feladatai vezetőként. Tisztán látja, hogy mi a prioritás, kevesebb idő alatt hozza meg a jó döntést. Nem okoz nehézséget számára az emberei fejlesztése és ellenőrzése, motiválása, illetve a feladatok delegálása sem.

A program témái és folyamata

01

A vezetői szerepek megismerése, megismertetése. Melyikhez milyen készségek és attitűd kapcsolható?

02

Annak vizsgálata, hogy hol tart most a résztvevő, melyik szerepben mennyi időt tölt el százalékosan.

03

A fentiek fényében meghatározásra kerül, hogy melyik szerepben való időtöltését kell növelnie, és melyik rovására.

04

Az egyes vezetői szerepekhez tartozó készségek szimulációs játékokon, feladatokon keresztül történő fejlesztése.

05

Egyéni akcióterv készítése.

Jelenlét

Személyes / Online

Ajánlott csoportlétszám

12-14 fő

Fejlesztési idő

2 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol

Demo tréning és blended learning

Igény esetén

Fejlesztési forma

Tréning

Célközönség

Vezetők

Kérdése van a Vezetői készségek fejlesztése tréningünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Pintér Tamás

Ügyvezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 20 970 14 85

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.