Lean tanácsadás

A lean metódus alapgondolata a veszteségek csökkentése, valamint a termék-előállítási, szolgáltatási, adminisztrációs folyamatok hatékonyságának növelése. Annak meghatározása, hogy mi az, ami értéket jelent a vevő, az ügyfél számára. A Lean tanácsadás az elmélet gyakorlatba történő átültetésében segít.

Kinek ajánljuk a Lean tanácsadás szolgáltatást?

A tanácsadást azoknak a szervezeteknek ajánljuk, akik szeretnék csökkenteni a költségeiket, ugyanannyi idő alatt több terméket, vagy ugyanannyi terméket kevesebb költséggel állítanának elő. Javítanák a folyamataik hatékonyságát, növelnék a kapacitásukat. Elsősorban vezetőknek, termelési igazgatóknak, műszakvezetőknek, szolgáltatásvezetőknek, akik szervezeti egység szintjén nézik a veszteségeket és a megtérülést. Azoknak, akik szimpatizálnak a lean filozófiával, és konkrét, gyakorlati megoldásokat keresnek, amelyek mérhetően eredményesebbé teszik a vállalkozást.

A Lean tanácsadás eredményei

A tanácsadás során a szervezet számára legtöbb bevételt generáló folyamatokat optimalizáljuk. A Lean tanácsadás eredményeképpen egységnyi idő alatt csökken a szolgáltatás vagy a termelés előállítási költsége, illetve nő a kapacitás, a folyamatok hatékonysága attól függően, hogy mi volt a tanácsadást igénybe vevő szervezet eredeti célja. Mindez objektíven mérhető, nyomon követhető. A tanácsadás következtében eszközölt változtatások rövid időn belül megtérülnek, majd profitot termelnek a cégnek. A munkavégzés ergonomikusabb, ezáltal pedig hatékonyabb lesz. Így kevésbé valószínűek az egészségkárosító történések, csökken a betegszabadsággal töltött napok száma, fokozódik a dolgozói elégedettség és jóllét.

A program témái és folyamata

01

A tanácsadás keretében megvizsgáljuk, hogy megéri-e a szervezet számára a leanezésre történő átállás, mennyire alkalmas erre a vállalati kultúra.

02

A folyamatok alapos felmérése.

03

A legkritikusabb, legtöbb bevételt generáló folyamat meghatározása.

04

VSM (value stream map) felállítása a beavatkozást igénylő folyamatra nézve. Annak monitorozása, hogy hogyan csökkenthetők a folyamatban a veszteségek.

05

VSM alapján különböző forgatókönyvek készítése az optimalizálásra, amelyek közül a megrendelő számára legmegfelelőbb kerül kiválasztásra.

06

A veszteségcsökkentő átalakítás levezénylése, a dolgozók felkészítése, a lean módszer működése a gyakorlatban.

Jelenlét

Személyes / Online

Ajánlott csoportlétszám

-

Fejlesztési idő

Projekttől függő

Megrendelhető nyelv

Magyar

Igény esetén

VSM és pilot projekt

Fejlesztési forma

Tanácsadás

Célközönség

Vezetők, gyárigazgatók, ügyvezetők

Kérdése van a Lean tanácsadásunkkal kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Merkert Zoltán

Lean üzletág-vezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 30 912 24 85

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.