Stresszkezelési tréning

A munkahelyi hiányzások 50%-át a stressz okozza az EU-OSHA jelentése szerint. Az összes ipari baleset 85%-a pedig az alkalmazottak személyes és munkahelyi problémái miatt fellépő stresszhatásokkal hozható összefüggésbe. Ezért a Stresszkezelési tréning kiemelkedően fontos mindazok számára, akik a modern élet kihívásaival szembesülnek.

Kinek ajánljuk a Stresszkezelési tréninget?

A stressz világszerte egyre nagyobb méreteket öltő jelenség, amely összefügg a munkahelyi kiégéssel, a különböző egészségügyi problémákkal, például a magas vérnyomással, a betegszabadsággal töltött napok számának megugrásával, valamint a fluktuáció növekedésével is. A stressz elkerülhetetlen, káros hatásai ma már mindenkit érintenek, ez többek között az embereket nap mint nap érő ingeráradat számlájára írható. A munkában sincs olyan pozíció, amely védett lenne a jelenséggel szemben. A munkáltató számára a munkavállalók stresszel szembeni megküzdésének támogatása azért is fontos, mert a folyamatos idegeskedés, szorongás hatására csökken a motiváció és a munkavégzés hatékonysága is. A Stresszkezelési tréning kivétel nélkül mindenkinek ajánlott, aki szeretné megtanulni a stressz megelőzésének és kezelésének lehetőségeit.

A Stresszkezelési tréning eredményei

Az AGORA Intézet több ezer, a tréninget elvégző munkavállaló körében vizsgálta az eredményeket, az adatgyűjtés során arra jutott, hogy körükben szignifikánsan csökkent a felmondás, a fluktuáció és a táppénzes napok száma. A munkavállaló megtanulja professzionális módon zsilipelni az érzelmeit úgy, hogy kivédje a stressz negatív hatásait. A résztvevők ráébrednek, hogy saját maguk alakítják a sorsukat. Elkerülik a kiégést, ha pedig már érinti őket, hatékony eszközöket kapnak az állapot javítására, megoldására. Visszanyerik a motivációjukat, a munkahelyi teljesítményük nő. A Stresszkezelési tréning eredményeként a tanultakat az életük minden területén alkalmazni tudják, így javul az életminőségük. 

A program témái és folyamata

01

A nyolcnapos program alaposan körüljárja a stressz témakörét a prevenciótól kezdve a probléma elhárításáig.

02

Az első két nap témája a prevenció, vagyis a megelőzés.

03

A prevencióhoz interaktív feladatok, szituációs gyakorlatok tartoznak.

04

A megelőzés részeként olyan tényezőkkel foglalkozunk, amelyek stresszhez vezethetnek, meghatározzák a későbbi viselkedésünket. Ilyenek például a gondolataink. Ezek megismerése, működésük tudatos szintre emelése a program elején kerül tárgyalásra.

05

Stressz kialakulásához vezethet a nem megfelelő, például agresszív kommunikáció is, így a program fontos részét képezi az asszertív kommunikációs modul.

06

A résztvevők visszajelzést kapnak a domináns kommunikációs stílusukról, és arról, hogy miben ajánlott változtatniuk.

07

Megismerkednek a többi kommunikációs stílus okaival, kezelési lehetőségeivel.

08

Hangsúlyos szerep jut a konfliktuskezelésnek is.

09

A program második részének témája, hogy amennyiben már kialakult a stressz, hogyan oldhatjuk meg a helyzetet úgy, hogy a lehető legkevesebb negatív hatása legyen.

10

A stressz fogalmának, folyamatának megismerése.

11

Egyénre jellemző, tipikus énvédő mechanizmusok beazonosítása.

12

Felmérés a résztvevő káros és nem káros stresszkezelési eszköztáráról, és arról, hogy milyen hatékonysággal képes megoldani a stresszhelyzeteket.

13

Burnouthoz, vagyis kiégéshez kapcsolódó jövőkép-igazítás. KIP-gyakorlat (kataim imaginatív pszichoterápia) pszichológus végzettségű trénerrel.

Jelenlét

Személyes

Ajánlott csoportlétszám

14-16 fő

Fejlesztési idő

2-8 nap

Megrendelhető nyelvek

Magyar / Angol / Német

Igény esetén

Szakértői vélemény

Fejlesztési forma

Tréning

Célközönség

Mindenki, vezető és beosztott egyaránt

Kérdése van a Stresszkezelési tréningünkkel kapcsolatban?

Adja meg elérhetőségeit, és képzési szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Vagy forduljon hozzá bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Pintér Tamás

Ügyvezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 20 970 14 85

    Hírlevél feliratkozás

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.