Agilis képzés – Bevezetés az agilis gondolkodásmódba

Az agilis alapelvek és az agilis gondolkodásmód - az agilitás lényege és célja.

Az Agilis képzés - Bevezetés az agilis gondolkodásmódba képzésünkön az átfogó elméleti oktatás mellett egy valós helyzetből vett esettanulmányon keresztül bemutatásra kerülnek az agilis gondolkodásmódra történő átállás nehézségei és lehetséges eredményei is. Képzésünk lefekteti a szervezeti agilitás alapjait – a vevőközpontú gondolkodást, a folyamatos fejlődést és az együttműködésre törekvést, és ezekhez azonnal használható eszközöket nyújt. 

Programunk:

 • érinti az agilis gondolkodásmód szervezeti bevezetésének előfeltételeit,
 • segítséget nyújt a prediktív projektvezetésről történő átállásban,
 • valamint a Kanban és a Scrum részletes bemutatásával azonnal használható módszereket és szabályrendszert ad a résztvevők kezébe.

Programvezetőnk két évtizedes tapasztalatra támaszkodik, melyet valódi és sikeres agilis transzformációk támogatásával szerzett. A magyarországi szakmai élet mellett rendszeresen oktat nemzetközi szinten is, így a résztvevők valóban naprakész tudással bíró és tapasztalt oktató vezetésével sajátíthatják el az agilis gondolkodásmód legfontosabb elemeit.  

Az Agilis képzést követően a résztvevők:

 • Azonosítani tudják a különböző munkahelyi agilis viselkedési formákat.
 • Képesek lesznek megvizsgálni, hogy milyen módon lehet agilisnak lenni.
 • Fejleszteni tudják magukat, hogy agilis vezetővé váljanak.
 • Meg tudják magyarázni az agilis szemlélet előnyeit a hagyományos megközelítésekkel szemben.

Ez a kurzus ideális választás mindazok számára, akik szeretnének mélyebben betekintést nyerni az agilis gondolkodásmódba és gyakorlati eszközöket keresnek a változás és fejlődés elősegítéséhez a szervezetükben. Az résztvevők azonnal használható eszközöket sajátíthatnak el, amelyek segítségével könnyebben alkalmazhatják az agilis módszereket mindennapi munkájukban.

Kinek ajánljuk?

 • Ez az agilis képzés olyan vállalatok dolgozóinak javasolt, amelyek szeretnék beépíteni az agilis gondolkodásmódot a vállalatvezetési eszközeik közé.
 • Mindenkinek ajánljuk, akiket érdekelnek az agilis módszerek, az agilis átalakulás, agilis érettség, agilis transzformáció.
 • Olyan egyéneknek és vezetőknek ajánljuk, akik proaktívabb és magasabb szintű kommunikációra, döntéshozatalra és funkcionalitáson átívelő együttműködésre törekszenek.

Tematika

 • A prediktív – adaptív skála és a különböző gondolkodásmódok alkalmazhatósága
 • Vállalati érettségi szintek és az agilis működés bevezetésének előfeltételei
 • Áttekintés az agilis módszerekről (Lean, Kanban, Scrum, XP)
 • Az agilis kiáltvány tartalma és alapelvei
 • Kanban: vizualizáció, WIP-korlátok, szűk keresztmetszetek
 • Scrum: időkorlátok, szerepkörök, artifaktok és rituálék
 • Agilis terjedelemmenedzsment, becslések, velocity és release-tervezés
 • Technical debt, refactoring, tesztelési alapelvek, verziókontroll
 • Vezetés: motiváció, jutalmazás, kompetenciafejlesztés
 • Együttműködés és konfliktuskezelés
 • Skálázott scrum
 • A szervezeti következmények bemutatása egy valós életből vett átálláson át

Oktató

Horváth Balázs

PMP, CSM, CSPO, PMI-ACP

Karrierjét programozóként kezdte a Nokia kutatás-fejlesztési osztályán, ahol 2002-ben lett projektvezető egy 120 fősre duzzadó csapatban. Azóta megfordult marketing, sales és egyéb területeken is, majd 2008-ban saját videojáték-fejlesztő stúdiót hozott létre gyermekkori álmait megvalósítva. 

Az elmúlt több mint húsz év változatos vezetési tapasztalataira (multinacionális óriáscég, startup, szórakoztatóipari, telekommunikációs és luxustermékek fejlesztése és globális piacravitele stb.) alapozva képes a vállalatvezetési eszközöket és technikákat életből vett példákkal szemléltetni; a könyvekben gyakran absztrakt módon összegyűjtött tudást kézzelfoghatóvá tenni. 2006-ban szerezte meg CSM (Certified Scrum Master) bizonyítványát, közvetlenül a Scrum egyik alapítója, Ken Schwaber által tartott képzésen. Emellett 2005-ben PMP (Project Management Professional), 2015-ben pedig PMI-ACP (Agile Certified Practitioner) képesítést szerzett. A PMBOK (Project Management Body of Knowledge) hatodik, magyar kiadásának a vezető fordítója volt.  

LinkedIn profilja:
https://hu.linkedin.com/in/balazshorvath 

Oktatási referenciák: Barclays (Egyesült Királyság) – UPC – EY Academy of Business (Lengyelország) – Nokia Networks – MOL – OSP International (USA) – BT (USA, Kolumbia, Magyarország) – Vodafone – EGIS – Generali – KBC – stb. 

Képesítések:

[2023] OKR Practitioner, OKR Institute 

[2022] Certified Scrum Product Owner (CSPO), Scrum Alliance 

[2021] Professional Scrum Master I. (PSM I.), Scrum.org 

[2015] Agile Certified Practitioner (PMI-ACP), Project Management Institute 

[2006] Certified Scrum Master (CSM), Scrum Alliance 

[2005] Project Management Professional (PMP), Project Management Institute 

Fontos információk

Időpont

2024-ben. Időpont később.

Képzés időtartama

2 nap 9:30-16:00

Képzés típusa

online

Ár

220 000 Ft+ÁFA

Kedvezmények

Bevezető ár 180 000 Ft+ÁFA

Pontszerzés

PMI képesítéssel rendelkező résztvevők számára 16 PDU igazolható

Kapcsolatfelvétel

  Képzésszervező

  Tuba Vera

  Oktatásszervező
  Telefon: +36 20 339 67 79
  Email: [email protected]

  Az agilis működés lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy rugalmasabbak és alkalmazkodóbbak legyenek a változó körülményekhez. Az agilis gondolkodásmód lényege a bizonytalan és turbulens környezetben történő változások megteremtése és az azokra való reagálás. Tanulja meg, hogyan értheti meg, mi történik a környezetében, hogyan azonosíthatja a bizonytalanságot, amellyel szembe kell néznie, és hogyan találhatja ki, hogyan alkalmazkodhat menet közben. Képzésünkön megtanulhatja, hogyan fejlessze ki az agilis gondolkodásmódot.