Már nem úri huncutság? Céges fejlesztések a kis- és közepes vállalkozásoknál

Szerző: AGORA Intézet 2024.05.21.
Fejlesztés vállalkozás

A kkv-k megerősödése nemzetgazdasági érdek, melynek megvalósulásához alapvető, hogy a hazai cégek nyitottan álljanak a szervezetüket érintő belső fejlesztésekhez, tanácsadáshoz, képzésekhez. Milyen lehetőségek, programok, pályázatok várhatóak a cél elérése érdekében a jövőben? Az AGORA Intézet és a HR Portál Ember és szervezet című podcast-sorozatának legfrissebb epizódjában a kkv-k világában kalandozunk. Soós Andrea beszélgetőtársai Szabados Richárd a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség ügyvezetője és Kaiser Eszter az AGORA Intézet alapító-ügyvezetője, senior tréner-tanácsadó.

A Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség (MGFÜ), Szabados Richárd hasonlatával élve gyors naszádként hozza-viszi a teherhajók, vagyis a hazai vállalkozások és a döntéshozók között az információt. Ernyőszervezetként összefogja a hazai vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó cégeket. Ezenkívül küldetése, hogy a szakpolitika iránymutatásait gyakorlatias módon lefordítsa és a magyar vállalkozások elé tárja, különböző programokat, tanácsadási és pályázati lehetőségeket kínáljon számukra.

Kaiser Eszter, Szabados Richárd, Soós Andrea

Ma már nem csupán a multinacionális cégek fordítanak figyelmet a szervezetfejlesztésre és a munkatársak képzésére. A hazai kis- és középvállalkozásoknál azonban ennek még mindig kevéssé találjuk meg a kultúráját – mutat rá a beszélgetésben Kaiser Eszter. Az AGORA Intézet ügyvezetője azonban kiemeli, hogy míg 8-10 évvel ezelőtt legfeljebb egy-egy csapatépítő programot rendeltek a magyar vállalkozások, mára bekövetkezett a szemléletváltás. A versenyképességük megőrzése, a munkaerő megtartása és motiválása érdekében, a Z generációs új belépők fejlődési igényének kiszolgálása céljából egyre többen fordulnak tudatosan a valós fejlesztések irányába.

A hozzáállás változása alapvető

Szabados Richárd elmondta, hogy a Magyarország Kormánya által kiadott Felülvizsgált KKV Stratégia is – a nyugat-európai cégekhez való felzárkózás érdekében – hangsúlyozza a vállalati tanácsadás fontosságát. A MGFÜ ügyvezetője szerint első körben a vállalkozásvezetőket kell megszólítani, a jelenleg még számos esetben tapasztalható zárkózottságukat kell feltörni.

Szabados Richárd

Arra a kérdésre, hogy a szemléletváltás elősegítésére a különböző pályázatokban „plusz pontokért” választható tanácsadás és képzés hozott-e valós elmozdulást a hozzáállásban, Kaiser Eszter úgy válaszolt, hogy először valóban sok cég csak az eszközbeszerzés sikere érdekében vállal belső fejlesztést. Viszont a megvalósult tanácsadás szinte minden esetben attitűdváltást eredményez. A döntéshozók ráébrednek, hogy hatalmasat profitál vállalkozásuk a tudatos szervezetfejlesztésnek köszönhetően, vagy saját vezetői kompetenciáik, eszköztáruk fejlesztése nyomán.

Generációváltás és modern vállalatirányítás

A beszélgetésben visszatérő téma a generációváltás problematikája, amelyben szintén sarkalatos pont lehet a tanácsadók jelenléte. A belső fejlesztések tekintetében pedig a fiatalok, a vérfrissítés érkezése egyúttal új szemléletet is hoz a szervezetek életébe. Az is igaz ugyanakkor, hogy a családi vállalkozások csak kis százaléka gondolkozik tudatosan a generációváltásban, az írott stratégiával rendelkezők száma pedig elenyésző.

Kaiser Eszter

A podcastban szó lesz még a MGFÜ partneri listájáról, ami egy garantáltan szakmai szempontok alapján kialakított nyilvános adatbázis, ahonnan a vállalkozások tanácsadó-fejlesztő szakértőket választhatnak. Szintén szóba kerül az úgynevezett ESG szemléletformálás, kiderül, hogy a szervezeteknek milyen tennivalóik vannak a fenntarthatóság és nem csak az energiahatékonyság, hanem a szociális felelősségvállalás, munkajogok és a modern vállalatirányítás tekintetében.

Számos fontos kérdés felmerül még az adásban. Miért nem akarják a gyerekek és miért motiváltabbak az unokák átvenni a családi cégeket? Hogyan hat majd a mesterséges intelligencia a tanácsadói piacra? Hogy zajlik és milyen konkrét eredményekkel jár egy a vállalkozás döntéshozóival közösen megalkotott szervezetfejlesztési folyamat? Mi az elsőrangú tanácsadó sikerének titka?

Ez is kiderül a beszélgetésből, melyet ide kattintva hallgathat meg.

Személyre szabott megoldásaink a témában

Generációs együttműködések - Attitűdformáló tréning 

megnézem

Együttműködést fejlesztő workshop

megnézem

Élményalapú csapatépítés

megnézem

HR tanácsadás

megnézem

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.