Sikeres csapatmunka: az ideális munkahelyi team jellemzői

Szerző: Nagy Andrea 2023.03.21.
Csapatmunka

Minden vállalati siker mögött egy jól működő csapat áll. Olyan emberek, akik nap mint nap közösen tesznek azért, hogy a szervezet a céljai felé haladjon. Összeállítani a minden akadályt legyőző, hatékony munkahelyi csapatot nem könnyű feladat.

Nemcsak az szükséges hozzá, hogy a megfelelő pozíciókra a megfelelő emberek kerüljenek kiválasztásra, hanem az is, hogy folyamatosan hangsúly legyen a sikeres csapatmunka erősítésén, fejlesztésén is. Ha a team valóban összekovácsolódik, a kollégák húzzák, motiválják és segítik is egymást. A kiváló kapcsolat eredményeképpen a munkavállalók jólléte, elkötelezettsége és produktivitása is fokozódik. Ebből pedig értelemszerűen az egész szervezet profitál.

A sikeres team jellemzői

A sikeres teamet több dolog is megkülönbözteti a kevésbé sikerestől. Nem lehet eléggé nyomatékosítani a kommunikáció fontosságát. A jól működő csapat minden tagja között hatékony, tiszteletteljes és világos a kommunikáció, kevéssé gyakoriak a félreértésekből eredő konfliktusok. A munkavállalókat célorientált gondolkodásmód jellemzi, szívesen sajátítanak el új ismereteket, képesek alkalmazkodni a változásokhoz. Értik és figyelembe is veszik a vállalati kultúrát a mindennapok során. Az igazán kiemelkedő csapat sokszínű. Az egyes alkalmazottak különböző nézőpontokkal és készségekkel járulnak hozzá a közös munkához, így pedig többféle nehézséggel, kihívással tud sikeresen szembenézni a csapat. Nem jellemző a túlzott rivalizálás sem.

Sikeres csapatmunka

Hogyan lehet erős csapatot építeni?

Amennyiben szeretnénk, hogy a fentebb felsorolt jellemzők a mi csapatunkra is igazak legyenek, nem árt szem előtt tartani néhány tényezőt.

Erős szervezeti kultúra kialakítása

Az erős, pontosan definiált és a munkavállalók felé is egyértelműen kommunikált szervezeti kultúra már a kezdetektől segíti a dolgozókat az eligazodásban. Megmutatja nekik, hogy milyen munkavégzést várnak el tőlük. A mindenki által elfogadott és vallott szervezeti értékek kohéziós erőt is jelentenek a csapaton belül.

Sokszínűség támogatása

Az igazán hatékony csapat sokszínű. A munkavállalók kiválasztásánál is érdemes arra törekedni, hogy különböző készségekkel és képességekkel rendelkező emberek kerüljenek egy teambe.

Sikeres csapatmunka

Világosan definiált szerepek és felelősségek

Az olajozott csapatmunkához magas minőségű önálló munka is szükséges. A legjobb, ha a csapaton belül mindenki, az belépő is pontosan tudja, hogy milyen feladatai és felelősségei vannak. Így a legkisebb a valószínűsége a szerepkonfliktusoknak.

Állandó visszajelzések

A jó vezető állandó visszajelzéseket ad a csapatának, nem fukarkodik a dicséretekkel és a konstruktív kritikákkal sem. Legalább ennyire lényeges az is, hogy ő maga is nyitott legyen a munkavállalóktól érkező feedbackekre.

Kommunikáció

A kommunikáció mindennek az alapja. Fontos elegendő teret biztosítani neki a munkavégzés során. A munkavállalóknak érezniük kell, hogy feltehetik a kérdéseiket, bedobhatják az ötleteiket a közösbe, hangot adhatnak az észrevételeiknek. A kommunikáció fejlesztésére mindenképpen érdemes hangsúlyt fektetni.

Sikeres csapatmunka

Kölcsönös bizalom

Bizalom nélkül elképzelhetetlen a közös munka. Ideális esetben a csapattagok egymásban és a feletteseikben is megbíznak. A vezető egyebek mellett azzal éreztetheti a bizalmát az emberei felé, hogy meghallgatja őket, illetve az adott szituáció és személy függvényében a lehető legnagyobb önállóságot biztosítja a számukra.

Az erős, jól működő csapat kialakításához időre, türelemre és következetességre van szükség. A fentieken túl a stabil önismeret is segít a munkavállalóknak abban, hogy zökkenőmentesen és hatékonyan dolgozzanak együtt. Az AGORA Intézet MBTI és DISC programja hozzájárul az önismeret elmélyítéséhez, és abban is segít, hogy a megfelelő pozíciókra a megfelelő emberek kerüljenek kiválasztásra. Mindenkinek hasznos továbbá, aki másokkal dolgozik együtt, egy team tagja.

Személyre szabott megoldásaink a témában

Vezetői visszajelzés

megnézem

MBTI

megnézem

DISC

megnézem

Színes csapat, hatékony együttműködés tréning

megnézem

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.