Segítség az egészségügyben dolgozóknak – Az AGORA Intézet felajánlása

Szerző: agora 2020.04.06.
Covid miatt védőruhába öltözött egészségügyi dolgozó

Mindenkire embert próbáló hetek, hónapok várnak, de az egészségügyben dolgozókra van a legnagyobb szükség és övék most a legnagyobb próbatétel. A testileg-lelkileg kimerítő munka terheinek viselésében segít az AGORA Intézet ingyenes, jótékony célú programja.

A kezdeményezés keretében önkéntes pszichológusok csapata várja a hívásokat, hogy professzionális segítő beszélgetés keretében támogatást, erőt adjanak a folytatáshoz.

Miből áll a stresszkezelés?

Az egészségügyben dolgozók munkájában nem csupán a szakmai felkészültség fontos. Rengeteg stressz éri őket, óriási a rájuk nehezedő pszichés nyomás. Ennek kezelésére pedig igen kevés támogatást kapnak. Ezért volt különösen fontos számukra, hogy az AGORA Intézet segítségével forrást is találtak a több ezer egészségügyi dolgozónak támogatást nyújt stresszkezelő tréningekre. Ebben a tudatos stressz- és konfliktuskezelés mellett szerepet kapott a halál- és gyászfeldolgozás. Pszichológus-trénereink meggyőződtek a korábbi feltételezésükben, miszerint nem megengedhető, hogy azok, akik annyi fájdalommal és gyásszal találkoznak, ráadásul sokszor méltatlan körülmények között, hogy ne kapjanak segítséget saját lelki egészségük megőrzéséhez.

És most még nehezebb…

Nincs olyan terepe az életnek, amelyben ne jelentek volna meg a járványhelyzet okozta problémák. De az talán vitán felül áll, hogy az ápolónők, ápolók azok, akik a megnövekedett hétköznapi kihívások mellett a munkájuk végzése során minden eddiginél jobban aggódhatnak a saját egészségük miatt. Mert rendkívül veszélyeztetettek. No és ott van annak a tehernek is a nyomasztó súlya, hogy vajon ők nem fertőzik-e meg szeretteiket. A közeg, az otthon, ahol eddig békére leltek a fárasztó műszak után, igencsak megváltozott. Sokan nem is mernek hazamenni, hiszen szeretnék megóvni családjukat a vírustól.

És persze náluk is megvan a szorongás az anyagiak miatt. Őket ugyan nem fenyegeti a leépítés veszélye, de a családtagjaikat mindenki máshoz hasonlóan, gyakran igen. Aki pedig hazajár, otthon is több teherrel szembesül: háztartásban helytállni, az online tanulásban segíteni a gyerekeknek, idős rokonoknak bevásárolni.

És még egy igen fontos részlet. Senki nem tudja, mi vár rá. Hogyan zajlik majd le a járvány, mikor lesz végre vége mindennek? Hiszen sokszor a biztos rossz tudása is jobb, mint a nem tudás. Most pedig teljes a bizonytalanság.

Ingyenes segítség az egészségügyben dolgozóknak

Az egészségügyi dolgozók eddig is a maximumot nyújtották, de most biztos, hogy még többre lesz szükség. Segítségét felajánlva az AGORA Intézet ingyenes krízisintervenciós programot indított számukra. Szakembereink heti több, mint 100 órában fogadják a hívásokat, telefon segítve az érintetteket mentális egészségük megőrzésében, ebben az embert próbáló helyzetben.

Az AGORA Intézet több mint tíz éve foglalkozik szervezetfejlesztéssel, képzésekkel és tanácsadással. Az egészségügyi dolgozók stresszkezelésében piacvezetők vagyunk, és a képzést elvégzők 97%-a jó szívvel ajánlja másoknak is tréningjeinket. 17 kórház 2500 egészségügyi dolgozója végezte el sikeresen stresszkezelési és regenerációs programunkat. Ezzel a hatalmas egészségügyben szerzett tapasztalattal szeretnénk most ingyenesen segíteni nekik.

Forduljon bizalommal szakértői csapatunkhoz

Honlapunkon minden egyes szakember fotóval, tapasztalatait összefoglaló leírással, elérhetőségekkel, az ingyenes tanácsadás időpontjaival szerepel. Innen választhatja ki azt a pszichológust, akivel beszélni szeretne. Forduljon bizalommal szakembereinkhez, kattintson ide a pontos részletekért.

Személyre szabott megoldásaink a témában

Stresszkezelési tréning

megnézem

Work life balance tréning

megnézem

Reziliencia tréning

megnézem

Együttműködést fejlesztő workshop

megnézem

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.