Pintér Tamás a Tréning Kerekasztal Konferencián – Dimenzióváltás a készségfejlesztésben, a gamifikáció, mint a megtartás eszköze

Szerző: Nagy Andrea 2023.10.19.

Az idei Tréning Kerekasztal Konferencián a „Munkaerő megtartás 2023-24-ben - Hogyan támogatják a vállalatokat a képzési és fejlesztési programok?” témakörét járták körbe az előadók. Az eseményen Pintér Tamás, az AGORA Intézet ügyvezetője, senior tréner-tanácsadója a gamifikációról, a munkaerő-megtartás egyik eszközének fontosságáról adott elő. Az AGORA Intézet saját, online gamifikált készségfejlesztő programját, az I Land-et mutatta be konkrét példaként.

Pintér Tamás előadása iránt kimagasló érdeklődés mutatkozott az idei Tréning Kerekasztal Konferencián a HR-szakemberek körében, hiszen a gamifikáció potenciálja vitathatatlan a készségfejlesztés terén. Az előadást követő számos szakmai visszajelzésből egyértelműen kiderült, valóban hiánypótló eszköz a hazai HR szakma számára a játékosítás, mint fejlesztési megoldás. A résztvevő HR-szakemberek 70%-a élt a konferencia után a 3 hónapos ingyenes kipróbálási lehetőséggel, közülük pedig már 16-an elkezdték az utazást az I Land szigetein.

gamifikáció tréning kerekasztal konferencia
Pintér Tamás (középen) az I Land-en keresztül bemutatja az érdeklődöknek a gamifikáció előnyeit

A gamifikáció előnyei

Mint az előadáson elhangzott, a gamifikáció előnye, hogy kiegészíti a hagyományos, személyes tréningeket, és lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy a saját időbeosztásukhoz igazítsák készségeik fejlesztését. Ez különösen fontos a mai felgyorsult világban, ahol a rugalmas és hatékony online megoldások a soft skill készségek fejlesztésének terén is alapvető szerepet játszanak. A gamifikáció további előnye, hogy addiktív, így folyamatosan visszahívja a résztvevőket a játékba. Az I Land szoftver által biztosított visszajelzések és jutalmak állandó fejlődésre ösztönzik a munkavállalókat, ami hosszú távon is kimutatható eredményeket hoz mind a szervezetet, mind az ott dolgozók számára. A menedzsment részére pedig értékes adatokat gyűjt, hiszen akár szervezeti egységekre lebontott dolgozói elégedettséget, boldogságindexet, vagy például kompetenciamérést is biztosít.

Az I Land lehetővé teszi a munkáltatók számára, hogy hatékonyan fejlesszék munkavállalóik öt alapvető soft skill készségét, miközben minimalizálják a munkaidőveszteséget. Részletesen az I Land-ről itt olvashat. Kérjen Ön is ingyenes hozzáférést a szoftverhez a 3 hónapos próbaidőszakra.

Személyre szabott megoldásaink a témában

I LAND

megnézem

Konfliktuskezelés tréning

megnézem

Időgazdálkodás tréning

megnézem

Stresszkezelési tréning

megnézem

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha érdeklik az aktuális pályázatok, induló nyílt képzések, HR témájú tartalmak, podcastok, valamint a legfrissebb tréningpiaci trendek. Az AGORA Intézet havonta egyszer küld a témákban hírlevelet.