Merkert Zoltán

Merkert Zoltán

Lean üzletág-vezető, senior tréner-tanácsadó

[email protected]
+36 30 912 24 85

A szervezet fejlődéséhez elegendhetetlen, hogy mind a vezetők, mind a munkavállalók elégedettséggel dolgoznak a célok eléréséért.

Merkert Zoltán több mint ezer órányi képzést tudhat maga mögött, amit főként vezetőknek tartott szakmai tudása mellett saját, az üzleti szektorban menedzserként szerzett tapasztalataira is építve. Emellett egy-egy cég egészére, vagy csak egy részlegére vonatkozó szervezetfejlesztéssel és tanácsadással is foglalkozik. Hisz abban, hogy egy szervezet akkor tud jelentős, akár általuk elképzelhetetlennek tartott fejlődést felmutatni, ha mind a vezetők, mind a munkavállalók nagyobb elégedettséggel dolgoznak.

Tréningjei során fontosnak érzi a kölcsönös tisztelet és bizalom légkörének megteremtését, amelyhez alapvető tényezőnek tartja az őszinteséget és a mások véleményének megértésére való törekvést. Mind a tréningek, mind a tanácsadás során és vezetői munkájában is fontosnak tartja az irányítás és támogatás egyensúlyának fenntartását. Vallja, hogy ha alapvető működésbeli, szervezeten, csoporton belüli jelenségeket sikerült „megjavítani”, akkor ennek köszönhetően sokkal jobb üzleti eredményeket lehet elérni. Ezekkel a módszerekkel jelentős eredményeket ért el az üzleti válságmenedzselés, valamint a termelési és vállalati szintű hatékonyság növelésének területein.

Üzemgazdászi oklevelének megszerzése után a Felsőszintű Vállalatgazdászi és MBA tanulmányait 2008-ban fejezte be. Több évtizedes felsővezetői tapasztalatait termelési igazgatóként, logisztikai igazgatóként, majd ügyvezetőként szerezte termelő vállalatoknál. Az AGORA Intézet Lean üzletágának vezetője, fő feladata a Lean-nek, mint a folyamatosan fejlődő és egyre hatékonyabban működő vállalatok irányítási és profitnövelési szemlélet-módszer komplexének gyakorlatorientált átadása.

Végzettségek

  • Kereskedelmi üzemgazdász
  • Felsőszintű vállalatgazdász
  • MBA közgazdász

Szakterületek

Lean

Szervezetfejlesztés

Vezetőfejlesztés

Együttműködés fejlesztése

Konfliktuskezelés

Folyamatok kialakítása